woensdag, 26 juni 2019 22:44

Man-over-boord-tikkertje (waterspel)

Spelenderwijs leren wat je moet doen als iemand over boord valt.

Dit is een tikspel. Er is een tikker en er zijn 2 redders.

Degenen die getikt zijn gaan op hun rug liggen met opgetrokken knieën met de armen daarom heen geslagen. Dit is de houding die je moet aannemen als je in groot water over boord gevallen bent en de kant verder dan 100 meter weg is. Zo kun je blijven drijven met je zwemvest en warmte sparen.

De redders gaan samen naar de drenkelingen toe en verplaatsen deze horizontaal naar de zijkant van het speelveld, door ze onder de schouders en bij de benen te pakken. (een echte drenkeling wordt horizontaal uit het water gehaald) Als de drenkeling gered is is hij weer vrij, en kan weer deelnemen aan het spel.

De redders mogen getikt worden, maar alleen als ze vrij rondlopen, en dus niet als ze iemand aan het redden zijn.

Als een redder getikt is moet hij 10 seconden wachten voor hij weer verder mag gaan met redden.

• Materiaal om het speelveld af te bakenen
  • Eventueel zwemvesten voor de aankleding

Let op dat de redders de geredde zachtjes neerleggen en niet hard neergooien in de haast om de volgende te gaan redden.

Het spel is vooral leuk als de tikker en de redders aan elkaar gewaagd zijn en als de redders goed samenwerken.

Lees 134 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 juli 2019 06:10

Buitenleven