zondag, 07 april 2019 16:01

De weersteen

Maak een weerstation!

Baloe zit bij Talaab-poel en heeft daaar een steen uit gevist. Hij vraaagt zich af of daar ok het weer mee te voorspellen valt. Raksha weet daar wel een oplossing voor. Hij neemt Mowgli en Santi het bos in en zoekt samen met hen 3 stevige takken. Weer terug bij de talaab-poel laat Raksha zin hiet je van een touw of stuk liaan en de 3 stevige stokken een stevige 3 poot pioniert. Daarna legt Raksha een knoop aan het uiteinde van het touw met de steen er midden in.

Als de steen tussen de drie takken hangt, stelt Raksha de volgende vragen aan aan Shanti en Mowgli:

• Als de steen op de grond een schaduw achterlaat, wat wvooor weer is het dan?
  • Als de steen nat is, wat voor weer is het dan?
  • Als de steen erg koud aanvoelt, wat voor weer is het dan?
  • Als de steen wit is. Wat ligt er dan?
  • Als de steen heen en weer beweegd wat doet het dan buiten?
  • Als je de steen niet kunt zien wat is het dan? (= strik vraag, het is dan donker of mistig)

Als laatste kun je er een bordje bij maken met deze tekst

• Plankje met tekst
  • Lijm(pistool)
  • Twee touwtjes
  • Een steen
  • Drie korte stokken

Let op dat het lijmpistool warm is.

• Ga met de Welpen op onderzoek uit om stenen en stevige takken te vinden in bijvoorbeeld het bos.
  • Neem stenen ter grote van een vuist voor het maken van het plankje.
  • Voor de bordjes met tekst kunnen deze gebrand, geprint of geschreven worden.
Lees 143 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 mei 2019 15:02