zondag, 24 maart 2019 12:03

Annemaria koekoek

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Dit is een kort spelletje dat je makkelijk tussendoor kunt spelen, ook bekend onder de naam 1 2 3 piano. Bevers leren sluipen, luisteren, en stilstaan. 

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie voor bevers

Rebbel leert Hond op een bepaalde plek te blijven staan, als zij dat zegt. Maar Hond wil het liefste bij haar staan. Daarom probeert hij steeds een stukje verder te lopen, als ze niet kijkt. Als ze ziet dat hij beweegt, moet hij weer op de beginplek gaan staan. Als ze niet ziet dat hij beweegt, kan hij blijven staan op de plek waar hij zachtjes naar toe gelopen is. En zo probeert hij toch naast haar te komen staan.

Thema introductie voor welpen

Jonge wolven houden van spelletjes doen. Bijvoorbeeld zachtjes naar een andere wolf toe lopen. Af en toe stilstaan, vooral om ervoor te zorgen dat de andere wolf niets in de gaten heeft. En dan ineens naast hem staan.

Het spel

Eén kind staat met zijn/haar gezicht naar de muur. De rest van de kinderen staat aan de andere kant van het veld. Degene bij de muur roept "anne-maria-koekoek" en draait zich om. Ondertussen rennen/lopen/sluipen de kinderen richting de muur, maar zodra degene bij de muur zich omdraait, moet iedereen stil staan. Ziet degene bij de muur iemand bewegen? Dan moet hij/zij terug naar de startlijn. Degene die als eerste bij de muur is heeft gewonnen.

Benodigd materiaal

Geen benodigdheden nodig, maar het is wel handig om iets van een "muur" of iets dergelijks te hebben.

Lees 2402 keer Laatst aangepast op zaterdag, 12 juni 2021 22:46
Log in om reacties te plaatsen