maandag, 25 februari 2019 10:35

5 vingers over mij

(1 Stem)

Explorers zijn zich bewust van hun eigen identiteit, met hun krachten en valkuilen.

Op een vel A4 papier tekent elke explorer een omtrek van zijn/haar hand. Elke vinger staat voor een specifiek doel:

• Duim (iets waar jij of iemand anders zijn duim voor opsteekt): Waar ben je goed in ben? Denk hierbij aan kwalitieten, eigenschappen activiteiten enzovoorts.
  • Wijsvinger (wijst naar de toekomst): Hoe zie je je (verre en/of nabije ) toekomst voor je? Wat is je grootste droom?
  • Middelvinger (heeft geen uitleg nodig, toch.. blush): Wat maakt jou kwaad? Waar kan jij je aan storen?
  • Ringvinger (verbondenheid, vinger waarom een trouwring gedragen wordt): Hoe ziet jou familie eruit? Met wie voel jij je verbonden (vrienden, familie, …)
  • Pink (is erg klein): Waar ben je nog niet erg goed in? (Waar kan je nog in groeien?) Wat is een minder goede eigenschap van je? Wanneer heb jij het gevoel dat je je moet bewijzen?

• Papier
  • Pennen

Zorg voor sociale veiligheid waarin iedereen deze persoonlijke dingen durft te delen.

• Begin bij de makkelijkste vinger als je moeite hebt met opstarten.
  • Sluit deze activiteit af met het gezamenlijk bespreken van wat er opgeschreven is.
Lees 330 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 maart 2019 16:45