maandag, 31 augustus 2015 02:00

Kimspel: Goed of bedorven?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een kimspel is een verzamelnaam voor allerlei spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Het is vernoemd naar ene Kimball O'Hara, uit een boek van Joseph Rudyard Kipling. Deze Kimball, roepnaam Kim, werd opgeleid om spion te worden. Een onderdeel van z'n opleiding was observeren en onthouden. Er zijn veel spellen rondom dit verhaal en deze persoon te verzinnen. Deze activiteit is gericht op het reukvermogen.

Beschrijving van de activiteit

Raksha is er maar druk mee! De jonge welpjes helpen steeds vaker met het verzamelen van eten, maar het komt veel te vaak voor dat ze bedorven eten meenemen, en daar heeft Raksha natuurlijk niets aan! Raksha besluit daarom om de welpjes te leren hoe ze het gezonde van het bedorven voedsel kunnen onderscheiden.

De welpen krijgen steeds een tweetal bakjes. In beide bakjes zit hetzelfde etenswaar. In het ene bakje zit de bedorven variant, in de andere de gezonde variant. Het is aan de welpen om de gezonde bakjes bij elkaar te zetten, door alleen maar te ruiken naar de geur. Indien dit helemaal gelukt is, kunnen dezelfde bakjes (gebruik bij voorkeur oude lege fotobusjes) gebruikt worden om met dezelfde geuren een memoryspel te spelen, eventueel door de gehele blokhut!

Voorbereidingstijd

Het verzamelen van de etensresten, en het laten bederven van enkelen hiervan, kan enige tijd kosten. Begin daarom tijdig met het aanschaffen van de te bederven producten. De overige producten kunnen op de dag van de opkomst aangeschaft worden. Begin ook tijdig met zoeken naar fotobusjes aangezien deze steeds minder voorkomen.

Benodigd materiaal

  • Bakjes/fotobusjes.
  • Etenswaren (zowel in gezonde als in bedorven toestand).

Tips

  • Allergieen! Sommige kinderen kunnen niet overal goed tegen, breng dit van tevoren in kaart indien er extremen tussen zitten.
  • Met meer kimspelen rond voedsel maak je er een volledige opkomst van.

Veiligheid

  • Let op met de bedorven etenwaren. Zorg dat kinderen het niet eten en ziek worden.
Lees 3031 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 december 2020 17:03
Log in om reacties te plaatsen