maandag, 31 augustus 2015 02:00

Malchi neemt je mee naar de grote watermolen! (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen leren hoe een watermolen werkt en hoe deze eruit ziet.

Beschrijving van de activiteit

Malchi heeft me nu toch iets moois ontdekt! Tijdens het rondzwemmen (wat Malchi prachtig vindt om te doen, lekker overal rondkijken) merkte Malchi ineens dat het niet uitmaakte hoe hard hij zwom, maar dat hij niet meer vooruit kwam! De stroming daar was gewoon te sterk om tegenin te zwemmen! Snel zwom Malchi terug naar de plas om Jacala erbij te halen, want die kon misschien zien hoe dat kwam. Snel zwommen Jacala en Malchi naar de plek waar Malchi net ook al was, en Jacala zag het meteen, daar stond een apparaat wat het water sneller liet stromen! Jacala en Malchi konden er verder weinig mee doen aangezien ze niet via het land dat gekke gebouw in kunnen, dus snel vragen ze Mowgli en Shanti om op onderzoek uit te gaan.

Probeer als leiding voor deze activiteit een watermolen in de omgeving te vinden, waar je met de welpen naartoe kan gaan. Misschien heeft deze watermolen zelf een leuke speurtocht/vragenlijst om te maken, anders kun je deze wellicht zelf met de leiding maken.

Voorbereidingstijd

Afhankelijk van de benodigde actie m.b.t. speurtocht/vragen voor de welpen, en hoe lang het duurt voor er een afspraak gemaakt is met een watermolen.

Benodigd materiaal

Afhankelijk van de speurtocht.

Veiligheid

Tips

Deze activiteit is geschikt als onderdeel van het insigne Waterland.

Lees 1951 keer Laatst aangepast op woensdag, 20 oktober 2021 23:20
Log in om reacties te plaatsen