maandag, 31 augustus 2015 02:00

Spiegel? Hoe kom ik aan de overkant?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Loop voorzichtig en raak geen opstakels al kijkend in de spiegel door het parcours. Wie is het snelste?

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

De weg voor het huis van Fleur Kleur ligt helemaal open. Het is een puinhoop, daar een berg zand, hier een stapel stoeptegels en even verderop allerlei leidingen los naast een hele diepe geul in de grond. Dit is al de zoveelste keer dat mensen in oranje overalls de weg openbreken. Hoe moet ik nu fietsen naar het drop? Zelfs voor het tuinpad is het moeilijk te zien hoe Kleur Fleur precies moet lopen om richting de winkel te gaan. Als de bevers dit ook iedere zaterdag hebben... Of kunnen de bevers dan wel de weg vinden?

Thema introductie welpen

Het heeft de hele nacht flink gestormd in de Jungle. De volgende ochtend als de dieren uit hun slaapplaats komen en op zoek gaan naar eten kunnen de de bestaande olifantenpaadjes niet meer goed vinden. Overal liggen takken en zijn er bomen omgevallen. De dieren vragen de welpen om hulp om de olifantenpaadjes weer begaanbaar te kunnen maken.

Het spel

Teken met een krijt een lange, kronkelende lijn op de grond. Leg allerlei obstakels langs de lijn. De bevers/ welpen starten om de beurt en lopen al kijkend in de spiegel die ze schuin boven zich houden, achteruit langs de lijn. Neem de tijd op. Wie een obstakel raakt, krijgt vijf strafseconden. Natuurlijk moeten de bevers/ welpen elkaar aanmoedigen en aanwijzingen geven. Wie is het snelste?

Voorbereidingstijd

Maak een kleine 15 tot 30 minuten vrij om het parcours goed uit te zetten.

Benodigd materiaal

  • Een krijtje (sisaltouw).
  • Een handspiegel.
  • Kleine voorwerpen om als obstakel te dienen, zoals bekertjes, stenen en plankjes.

Tips

  • Wanneer je een dubbel parcours uitzet, kunnen teams tegen elkaar spelen. Je kunt er ook een estafette van maken.
  • Geef aan dat steeds één voet op de lijn moet blijven.
  • Begin met een paar eenvoudige obstakels en maak het daarna moeilijker door meer en lastigere hindernissen toe te voegen. Maak het extra spannend door bijvoorbeeld lage bakjes water op en langs het parcours te zetten.
  • Zet je het parcours uit in de natuur, neem dan sisaltouw in plaats van krijt. Om het moeilijker te maken, kun je de bevers/welpen achterstevoren door het struikgewas laten gaan, een heuveltje oplopen, over een omgevallen boomstam laten klauteren, etc.
Lees 3406 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 13:40
Meer in deze categorie: « Facebook live Mang luistert »
Log in om reacties te plaatsen