zondag, 08 april 2018 13:42

Pleister speurtocht

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bewustwording van tochttechnieken en verband.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie:

Terwijl Mowgli en Shanti bij het wolvenhol zitten klinkt er een pijnlijke schreeuw uit de jungle, gelijk kijken Mowgli en Shanti in de richting van het geluid en zien ze dat Chil aan komt vliegen. Chil verteld dat de Bandar-Log apen bij de Nishaani-plaats ruzie hebben gehad en er nu een paar apen gewond zijn. Mowgli en Shanti gaan op zoek naar de gewonde apen. Onderweg vertelt Raksha alles over het behandelen van de verschillende wonden

Een speurtocht naar een gewonde knuffel die hulp nodig heeft. Natuurlijk krijgt de knuffel bij aankomst op de plek waar de knuffel zich bevind een mooie pleister of een verband.

Benodigd materiaal

Veiligheid

  • Vooral niet te veel langs een (drukke) weg lopen, al helemaal wanneer het donker wordt. Veel leuker is het om de "touristische" route te nemen.
  • Kijk goed uit met oversteken en doe dit waar mogelijk bij een zebrapad. Spreek goed met elkaar af dat je wacht op elkaar bij een oversteekpunt.

Tips

  • Gebruik verschillende soorten pleisters en verbanden voor de tocht.
  • Er kan ook worden gedacht aan het aanleggen van een mitella bij de knuffel. Dan kan de platte knoop ook gelijk geoefend worden.
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 3 Goede gezondheid en welzijn.

Aanvullende informatie

Lees 1817 keer Laatst aangepast op zondag, 01 oktober 2023 12:34
Log in om reacties te plaatsen