maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ready steady cook

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een onverwachte kookactiviteit, als alternatief voor uitgekauwde eetfestijnen als barbeque en gourmet.

Beschrijving van de activiteit

Iedereen brengt een aantal elementen mee voor een maaltijd. Een aantal basisingrediënten zoals eieren, bloem, zout en olie worden door de organisatie geregeld.

Voorbereidingstijd

Je dient vooraf een lijstje met basis ingrediënten maken en deze kopen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld in een goed kookboek wat er standaard in een keuken aanwezig moet zijn. Een aantal voorbeelden (maar niet uitputtend): melk, bloem, suiker, boter, olie, peper, zout, ui, bouillion, eieren, knoflook, paneermeel, maizena. Maak een verdeling. Vraag aan één iemand om iets van vlees (voor vijf personen) mee te brengen, een tweede en een derde om een groente mee te brengen, een vierde voor iets van aardappels / rijst / macaroni / couscous / enz en een vijfde om een sausje mee te brengen. Bij meer mensen kun je deze serie herhalen. Bij de opkomst kijk je naar wat iedereen heeft meegebracht en maak je daar een zo lekker mogelijk gerecht van.

Benodigd materiaal

  • Basisingrediënten.
  • Kookgerei.
  • De overige ingrediënten worden van huis meegenomen.

Tips

  • Zorg dat iedereen zijn boodschappen doet. Wanneer iemand een onderdeel "vergeet" is dat een domper op de feestvreugde.
  • Daag mensen uit om spannende elementen te kopen, anders eindig je met een standaard gerecht met aardappels, erwten en worteltjes en een gehaktbal. Ook lekker, maar er zit meer in!
  • Kijk eens een ready steady cook filmpje voor ideeën.
  • Het programma werkt alleen als mensen een beetje kunnen koken. Dus is pannenkoeken bakken al een uitdaging en mislukt de andijviestamppot, dan is deze uitdaging misschien iets te groot.
Lees 2297 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 december 2020 10:56
Log in om reacties te plaatsen