maandag, 31 augustus 2015 02:00

Wat krioelt daar nu weer?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Naam activiteit

Wat krioelt daar nu weer?

Waarom / doel van de activiteit

Actief spel met wasknijpers om op een speelse manier over teken te vertellen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Het is ontzettend warm rond de Khaali Jagah vlakte als rond het middaguur Mowgli, Bagheera en Hathi onder één van de weinige bomen op de vlakte, neerstrijken en even rustig aan doen. Hathi gaat lekker languit liggen en Mowgli kruipt op de rug van Bagheera die zich al in de boom op een brede tak heeft uitgestrekt. Langzaam gaat de middag voort en liggen de drie heerlijk te genieten zonder zich al te veel met deze warmte te hoeven bewegen.

Plots schrikt Mowgli op, voelde hij nu een kriebel op zijn rug? Dat is niet de bedoeling! Na enkele minuten voelt hij nogmaals een kriebel en een beetje boos roept hij tegen Bagheera dat Bagheera hem niet zo mag plagen. Bagheera die inmiddels helemaal wakker is van het gedraai van Mowgli antwoordt hem dat hij niet eens geprobeerd heeft om Mowgli te plagen. Omdat ze beiden nu toch wakker zijn laten zij zich heel voorzichtig op Hathi glijden die nog steeds ligt te genieten van de rust. Terwijl Mowgli rustig op Hathi zit, valt het hem op dat op de huid van Hathi wel heel veel andere kleine dieren wonen. Zal Mowgli al die dieren van de huid van Hathi vegen?

Het Spel

Iedere welp steekt drie wasknijpers aan zijn kleren. Dit zijn de teken (dieren op Hathi's huid). Na het startsignaal probeert iedereen zijn teken kwijt te raken en op iemand anders te zetten zonder er zelf één te krijgen.

Voorbereidingstijd

Enkele minuten.

Benodigd materiaal

  • Drie wasknijpers per kind.

Tips

  • Je kunt bij dit spel iets vertellen over teken. Vertel bijvoorbeeld over wat je moet doen als je een teek hebt, en wat de ziekte van Lyme is. Zo kun je het op een speelse manier uitleggen.
Lees 2650 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 13:28
Meer in deze categorie: « Facebook live Brandje blussen »
Log in om reacties te plaatsen