zondag, 05 november 2017 21:57

Iets verkeerds gegeten?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Beschrijving van de activiteit

Verdeel je stam in 2 of meer groepjes en ga met elkaar de uitdaging aan op het gebied van veilig en gezond (liefst meer dan 4 groepjes). Wie weet er het meest van en weet dat het beste over te brengen. Zorg dat de organsisatie van de activiteit de jury is en in onderdelen goed of afkeurd. Ook de score bijhouden is cruciaal.

Voorbereiding 

Maak voor elkaar de opdrachten voor elke ronde op een klein papiertje (voor ronde 1 opdrachten voor Hints, voor ronde 2 situaties, voorwerpen en personen voor improvisitie toneel en voor ronde 3 opdrachten voor Pictionairy).

Geef elk groepje een 20 minuten voorbereiding. En speel daarna de rondes (afhankelijk van het aantal teams duurt een ronde 15 tot 30 minuten).

Speel bijvoorbeeld de volgende rondes:

 1. Hints
 2. Improvisatietoneel
 3. Pictionairy

Zorg dat de opdrachten in elke ronde in een grote hoge hoed zitten (niet doorzichtige zak mag ook) en grijp de opdrachten daar ‘blind’ uit.

1. Ronde 'Hints'

Beeld uit op welke manier je nu geholpen moet worden (volgens de gifwijzer), als er teveel keuze overblijft beeld dan uit wat je gegeten hebt (Dat giftig is). Regels van ‘Hints zijn van toepassing’ (dus nix zeggen alleen gebarentaal).

2. Ronde 'Improvisatie toneel'

Je krijgt als groepje een opdracht om een situatie op een bepaalde plek met een bepaald persoon uit te beelden. De spelleiding zet het spel 2 keer stop en wisselt een van de 3 elementen. Voor dit onderdeel deelt de jury punten uit voor het meest orginele en beste toneelspel.

3. Ronde 'Pictionary'

Teken wat je nodig hebt om geholpen moet worden (volgens de gifwijzer), als er teveel keuze overblijft teken wat je gegeten hebt (Dat giftig is). Regels van ‘Pictionairy’ zijn van toepassing (dus nix zeggen alleen tekenen).

Afsluiting

Zorg na afloop voor een prijstuitreiking. Spuit iets goud, zet er de naam op van de opkomst. Zorg voor een prijsuitreiking, een melding op social media en na afloop een plek aan de muu rin het stamlokaal. Bij de prijsuitreiking is er natuurlijk ook een kort moment van terugkoppeling / evaluatie. Wat vond iedereen ervan, heb je iets nuttigs geleeerd en wat ga je met deze info doen!

Benodigd materiaal

 • Gifwijzer (uit je EHBO kist natuurlijk).
 • Hoge hoed
 • Pen en papier
 • Quizshow spullen (showhost met aankleding, drukknoppen, etc)
 • Iets om goud te spuiten en goude spuitbusverf (prijzen)
 • Drankjes voor de naborrel en evaluatie

Tips

 • Zet je gifwijzer op je mobiel https://www.gifwijzer.nl (app voor je android of apple aanwezig)
 • Prijsuitreiking met evaluatie is een succesfactor!
Lees 3122 keer Laatst aangepast op zondag, 13 september 2020 14:56
Log in om reacties te plaatsen