zondag, 17 september 2017 20:40

Touw trekken met een vlet (waterspel)

Behendigheid op vlet vergroten

Op het achterdek van elke boot staat een bemanningslid, die de tros vasthoudt.

Op het startsignaal beginnen de boten van elkaar af te roeien, tot een van beide boten voorbij een merkteken getrokken is, of het bemanningslid dat de tros vast houdt overboord getrokken is, of de tros los laat.

Verwijder de roeren uit de boten.

Variatie:

• De twee groepjes gaan apart op een eigen lelievlet, aan de roerstokken van de boten wordt een touw gespannen met in het midden een theedoek. Beide boten moeten aan dezelfde kant een tonnetje in het water leggen. Het doel van het spel is om de theedoek langs je eigen tonnetje te krijgen, zoals bij touwtjetrekken. Alleen nu in plaats van trekken, moeten de groepjes wrikken of roeien. Het groepje die het eerst de theedoek langs zijn tonnetje krijgt heeft gewonnen en heeft één punt.
  • Blinddoek de roeiers, zodat er zuiver met commando's gewerkt moet worden.
  • Met een aan de spiegel bevestigd touw kan het ook met kano's of zeilend gespeeld worden.
  • Twee boten met touw aan de boeg beide verbonden aan dezelfde boei of boot die in het midden ligt. De deelnemers in de boot, op hun buik op het voordek moeten zelf naar de boei toetrekken. Wie er het eerst is wint. Een afvalsysteem is hier dus goed toepasbaar. Denk aan stootwillen voor op de boeg.
  • Tijdens het trekken naar de boei moet de boot een keer 360 graden rondgedraaid zijn.

• Touw
  • Theedoek
  • 2 Tonnetjes
  • Vlets

Uiteraard draag je zewemvesten.

Deze activiteit is te gebruiken voor CWO Roeien 2: Koersvaren

Lees 806 keer Laatst aangepast op donderdag, 17 oktober 2019 17:30