donderdag, 08 juni 2017 09:48

Op ontdekkingstocht door de Jungle naar jezelf!

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Samen met de dieren uit de Jungle gaan de welpen op ontdekkinsgtocht door de Jungle. Ze gaan alleen niet zomaar op tocht, ze gaan op tocht om zichzelf te ontdekken!

Beschrijving van de activiteit

Samen met de dieren uit de Jungle gaan de welpen op ontdekkinsgtocht door de Jungle. Ze gaan alleen niet zomaar op tocht, ze gaan op tocht om zichzelf te ontdekken! De welpen gaan in de Jungle opzoek naar een aantal jungledieren om samen met het activiteiten te doen.

Bij Raksha kijken ze naar zichzelf en hun familie. Ze maken daar een collage of tekening over zichzelf en hun familie. Wat kunnen ze over zichzelf, hun gezin en familie vertellen? Denk bijvoorbeeld eens aan sterrenbeelden, favoriete vakantieplekken of -activiteiten. Zitten hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of andere familieleden ook op Scouting?

Bij Akela vertellen de welpen wat ze het leukste vinden aan de horde. Samen met hun nest verzamelen ze die verhalen en maken ze er een klein toneelstukje van. Hoe zit je leukste dag bij de welpen eruit? Voor een extra uitdaging film je het toneelstukje en zet je deze op de website van de groep.

Bij Baloe leren de welpen over de wet en de belofte. Nieuwe welpen leren de wet en belofte uit het hoofd en vertellen in hun eigen woorden wat die betekenen. In de wet staat dat een welp doorzet. Wat betekent dit en kunnen ze er een voorbeeld van geven. De oudere welpen bedenken een uitdaging voor zichzelf. Welke taak geven ze (thuis, op scouting of op school) snel op? De komende 6 weken laten ze zien dat ze echt kunnen doorzetten. (Denk aan kamer opruimen, meehelpen met de afwas, iets eten wat ze eigenlijk niet lusten, etc)

Bij Mor laten ze zichzelf zien. Oudere welpen interviewen de jongeren over hun hobbies of interesses. De oudere welpen maken een kleine documentaire over de hobbie die ze naast scouting het leukste vinden en laten deze (een paar opkomsten later) zien aan de leiding en de horde.

Bij Chil maken de jongere welpen een schema die aangeeft hoe hun nest of klas eruit ziet, Wat kunnen ze vertellen over de andere nest- of klasgenoten? (denk bijvoorbeeld aan verjaardagen of waar ze denken dat iemand heel erg goed is. Oudere welpen kijken verder, bijvoorbeeld naar de horde, de groep, de school (hoe heten de leraren van de andere klassen, hebben ze daar vriendjes of familieleden in andere klassen, etc).

Bij Jacala fantaseren ze over de toekomst. De jongere welpen maken een poster over welke superheld of sprookjesfiguur ze graag zouden willen zijn. De oudere welpen maken een poster die laat zien welke superhelden of sprookjes figuren dan in hun nest zitten en welke eigenschap ze goed kunnen gebruiken. 

Benodigd materiaal

  • Grote vellen papier voor de posters en collages
  • Verf, kwasten, stiften, kleurpotloden, lijm
  • Oude kranten, tijdschriften, reisbrochures ed.
  • Foto/film camera

Tips

Activiteit is geschikt voor insigne IK. Samen met een aantal Jungledieren doen ze activiteiten om zo het insigne te verdienen.

Lees 4385 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 14:22
Log in om reacties te plaatsen