maandag, 31 augustus 2015 02:00

De ster van Ra

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Samenwerking te bevorderen en te leren luisteren naar de (assistent)ploegleider.

Beschrijving van de activiteit

Je bent met een ploeg van 7 personen waarvan 1 groepsleider op expeditie. Op een gegeven moment raak je de weg kwijt. Natuurlijk probeer je die terug te vinden. Er is echter maar 1 manier om de weg terug te vinden, nl.: vorm de ster van Ra (= Davidster). Daarnaast zijn er 3 of 4 personen die de veiligheid van de spelers waarborgen.

6 van de 7 personen worden even weggeleid uit het lokaal of van het veld; deze personen worden geblindoekt. Ondertussen gaat de ploegleider op een strategische positie staan waar hij het speelveld kan overzien en geeft hij aanwijzingen waar de 6 touwtjes moeten komen te liggen. Er is echter 1 opmerking: als de ploegleider zijn positie heeft bepaald, mag hij deze NIET meer verlaten. Doet hij dit wel, dan wordt hij weer door een van de beveiligers op zijn plek gezet.

Als alle 6 de touwtjes zijn neergelegd, komen de 6 spelers weer het lokaal in of het veld op. Nu moeten de spelers door middel van commando's van de ploegleider 1 van de 6 touwtjes zien te vinden. Als alle spelers de touwtjes hebben gevonden, worden ze door de ploegleider naar een centrale plek geleid (dit weer door middel van commando's) en gaan ze proberen de ster van Ra te vormen. Is het ze gelukt, dan is het spel afgelopen.

Benodigd materiaal

  • 6 touwtjes van 1,20 m.

Tips

  • Zorg voor een vlakke grond, zodat er niemand kan struikelen.
  • Om het spannender te maken kan je het spel op tijd of binnen een bepaalde tijd laten spelen.

Veiligheid

  • Let op elkaar!
Lees 2339 keer Laatst aangepast op vrijdag, 30 oktober 2020 12:06
Log in om reacties te plaatsen