maandag, 31 augustus 2015 02:00

De jungle op je boterham

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Aandacht voor (gezond) eten en koken op jonge leeftijd.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Baloe vraagt aan Mowgli en Shanti wat de mensen in Haveli lekker vinden om te eten. Shanti weet dat veel Haveliaanen graag dingen van kokos eten en dat het liefste op hun brood doen. Baloe komt met het idee om zelf kokosbrood te gaan maken en vraagt alle welpen om het samen met hem te gaan maken.

Het spel

Leg alle materialen klaar.

Baloe is zo enthousiast dat hij meteen wil beginnen. Rhaksha houdt hem tegen en wijst hem op de hygiëne en moedigt iedereen aan om handen te gaan wassen. Dus: was je handen met warm water en zeep! Als je eten klaarmaakt, wil je niet dat er viezigheid of bacteriën uit de jungle in het eten komen. Daar kun je ziek van worden.

Roer de druivensuiker en de kokos door elkaar. Week de gelatine in koud water. Warm het water op tot de gelatine opgelost is (vraag hulp van je leiding als je iets gaat opwarmen). Voeg het suiker-kokosmengsel aan het water toe en blijf roeren. Als het lekker plakkering en klonterig is, doe je het in een bakje dat de vorm heeft van een (kokos)broodplak. Laat dit opstijven in de koelkast. Als het hard is, kun je het in dunne plakken snijden. Eet smakelijk.

Voorbereidingstijd

Even naar de supermarkt voor de boodschappen, circa 30 minuten.

Benodigd materiaal

  • Pan.
  • Kokos.
  • Druivensuiker.
  • Gelatine.
  • Water.
  • Eventueel kleurstof.

Tips 

  • Wil je twee kleuren kokosbrood maken? Maak dan twee verschillende porties suiker-kokosmengsel en voeg aan één portie kleurstof of cacao toe. In de vorm voeg je het samen.
Lees 2478 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 12:00
Log in om reacties te plaatsen