maandag, 31 augustus 2015 02:00

Emmer-punten-spel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Met je team zoveel mogelijk punten behalen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie voor bevers

Keet Kleur heeft in Hotsjietonia 5 emmers verstopt. Elke emmer is een aantal punten waard, waarbij de moeilijkste emmers de meeste punten waard zijn. Lukt het de bevers om, zonder getikt te worden, zo veel mogelijk punten te scoren?

Thema introductie voor welpen

Oe kent een aantal goede verstopplekken in de jungle. De welpen helpen mee om voedsel naar de verstopplekken te brengen. Hoe beter de verstopplek, hoe meer punten ze kunnen verdienen. Ze moeten onderweg wel goed oppassen dat ze niet getikt worden door Tabaqui of Shere Kahn, want dan moeten ze hun voedsel weer inleveren!

Het spel

De groep wordt verdeeld in zes groepjes. Er zijn zes kleuren kaartjes, één kleur per groep. Er zit één leiding bij de beginpost, er lopen vier of vijf begeleiders rond in het speelveld, die zijn tikkers. Er zijn vijf emmers verstopt in het parkje, iedere emmer heeft een waarde: 5, 10, 20, 50, 100. Hoe hoger het aantal punten, hoe sterker de beveiliging, en hoe moeilijker te vinden. De teams moeten proberen om punten te verzamelen door de kaartjes van hun kleur in de emmers te gooien. Ben je getikt? Dan moet je het kaartje inleveren en een nieuwe halen bij de beginpost. De winnaar is het team met de meeste punten.

Voorbereidingstijd

Ongeveer 30 minuten. 

Benodigd materiaal

  • Emmers met puntenaanduiding.
  • 6 kleuren kaartjes, zorg dat je van iedere kleur voldoende (liefst te veel) kaartjes hebt.
    Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, zijn er veel kaartjes nodig. Laat de tikkers eventueel ook de gekleurde kaartjes weer inleveren tussendoor, zodat je die ook weer kunt uitdelen. 

Tips

Speel het spel met voldoende leiding, je kunt er voor kiezen als je weinig leiding hebt, het spel te spelen zonder leiding bij de emmers met minder punten.

Lees 5649 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 12:37
Meer in deze categorie: « Facebook live Blokken stapelen »
Log in om reacties te plaatsen