maandag, 31 augustus 2015 02:00

Wat heb ik nu in mijn koffer gedaan?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Dit spel is bedacht om de bevers eraan te laten wennen dat ook zij goed voor hun eigen spulletjes moeten zorgen.

Beschrijving van de activiteit

Zorg dat in twee koffers (een voor jongens en een voor meisjes) alles zit wat je normaal ook een bever mee zou laten nemen als jullie je zomerkamp of logeerweekend houden. Dus niet alleen kleding en slaapspullen, maar ook de inhoud van een toilettas, nachtluiers en eenvoudige doosjes van medicijnen. Laat de bevers de inhoud van de koffers bestuderen. Neem de koffers mee naar een andere ruimte en gooi alle spullen door elkaar op een stapel. Vertel daarna het onderstaande verhaal.

Vandaag gaat alle bewoners van het hele dorp Hotsjietonia met elkaar enkele dagen weg; logeren op een grote Scoutingboerderij. Met elkaar hebben ze afgesproken dat op zaterdagochtend ieder zich verzamelt bij Keet Kleur, dat ze nog wat drinken en dan met de gehuurde bus de reis gaan ondernemen. Omdat het niet een heel grote bus is, is er afgesproken dat iedereen één rugzak met hun naam er op en één koffer mee mag nemen. Terwijl iedereen zich aan het verzamelen is en de koffers buiten bij Keet staan, heeft niemand door dat Hond door de tuin van Keet Kleur rent. Springend over koffers, ruikend aan de rugzakken. Hond is helemaal door het dolle heen. Zullen Bas Bos en Rebbel wel doorhebben dat Hond hier al is? Nee, Hond niet doen! Niet met de koffers spelen! Maar het is al te laat. Hond doet zo raar dat de koffers omvallen en sommige openspringen. Wat een chaos. Wat zullen de dorpsbewoners straks raar kijken als zij hun koffer willen pakken. Als na verloop van tijd Professor Plof als eerste naar buiten loopt kan hij zijn ogen niet geloven en roept snel de anderen. Verschrikt ziet iedereen dan enkele koffers zijn opengegaan en dat nu alles door elkaar ligt. Tjeempie dat is nog een klus om alles weer goed in de juiste koffer te krijgen.

Ook de koffers van de bevers zijn door elkaar geraakt. Weten de bevers nog wat er in welke koffer hoort? Splits de bevergroep in tweëen en laat om de twee groepen om de beurt naar de stapel rennen, iets van de stapel afpakken en zo snel mogelijk in de juiste koffer doen. Welk team is op tijd klaar als de bus vertrekt?

Benodigd materiaal

  • Twee verschillende koffers.
  • Meisjeskleding.
  • Jongenskleding.
  • Toilettas met toebehoren.
  • Slaapspullen en knuffels.

Tips

  • Heb je geen kleding en zo kunnen regelen, gebruik dan tekeningen van verschillende meisjes- en jongenskleding.

Veiligheid

  • Als je er een renspel van maakt, zorg dan dat er geen obstakels in de weg staan.
  • Zorg dat de spullen (ook die in de toillettas) geen scherpe punten/randen hebben.
Lees 2576 keer Laatst aangepast op zaterdag, 03 oktober 2020 14:11
Meer in deze categorie: « Hoofdpijnkaart Eet smakelijk! »
Log in om reacties te plaatsen