Secret sisters and brothers

Naam activiteit

Secret sisters/brothers

Scouts zetten elkaar in het zonnetje en worden gedurende de dag/kamp positief verrast. Deze positieve aandacht zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Elke persoon in de groep trekt een loodje met een naam erop. (Sinterklaas idee) Deze persoon is zijn/haar secret brother of secret sister. Gedurende de dag of het kamp is het de bedoeling dat de scout deze persoon in het zonnetje zet. Misschien helpt hij/zij deze persoon wel iets meer met iets wat hij/zij minder goed kan? Ergens hangen enveloppen/staan bakjes waarin de secret brothers en sisters briefjes voor elkaar in kunnen doen. Dit alles gebeurt anoniem! Ook hele liederen of serenades behoren tot de mogelijkheden. Je kan het allemaal zo gek niet bedenken, maar zet ook anderen in om jouw secret sister/ brother een top dag/kamp te bezorgen. Misschien kan je ook wel iets knutselen voor hem/haar? Weet iedereen aan het einde van het kamp welke geheime broer of zus hij /zij had?

• papieren lootjes
  • enveloppen met de namen van deelnemers erop.
  • evt. knutselspullen zodat er geknutseld kan worden voor elkaar.

Tips algemeen

• Let goed op als leiding dat iedereen een keer een briefje krijgt/ aandacht, als dit niet zo is kan je een beetje vals spelen. Sommige secret brothers/sisters vinden het namelijk moeilijker om iets te bedenken dan anderen.
  • Deze activiteit is geschikt voor fase 2 (Wij) van de Development Award
Lees 1241 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 maart 2020 16:43

IdentiteitVeilig & Gezond

halve daghele dagmeerdere dagdelen / opkomsten