Online Imagotest

Explorers gaan op onderzoek uit naar hun zelfbeeld en imago. Deze twee termen worden nog al eens door elkaar gebruikt. Hoe zien de explorers zichzelf (zelfbeeld) en klopt dit met hoe anderen hen zien?

Elke explorer gaat naar de website van Imagotest en vult de zelfbeeld test in. Hierin komen vragen naar voren als Vind je jezelf aardig? Kan je kiezen tussen nee, neutraal en ja. Via social media kan je vrienden uitnodigen jou in te schalen op karakter. Komt het beeld dat je hebt overeen met wat anderen van jou denken?

Computers met internet

• Let op. Doordat het anoniem gebeurt kan dit een gevaarlijke uitkomst hebben voor sommigen. Je kan nooit op de man afvragen of hij/zij eerlijk is geweest.
  • Naast dat er positieve eigenschappen gelabeld worden, worden er ook negatieve gelabeld. Dit kan soms erg confronterend zijn voor de jongeren.
Lees 1615 keer Laatst aangepast op donderdag, 02 april 2020 01:07

30 min - 1 uur