Vriend in de shit!

(1 Stem)

Naam activiteit

Vriend in de shit!

Explorers praten met elkaar over vriendschappen, drugs en alcohol. Door te praten over een ander gaan ze ook over zichzelf nadenken, maar wordt het niet een te harde aanval.

Deze vijf activiteiten zijn ontworpen in België en is te downloaden via Vereniging voor Alcohol en andere drugsproblemen, te bestellen via Drugs in beweging. De naam van de activiteit is Maat in de Shit. Het brengt verschillende activiteiten dmv flap-overs, maar ook rollenspellen en zorgt er voor tot nadenken over hoe je met elkaar omgaat en hoe je elkaar kunt aanspreken op (on)gewenst gedrag. Deze activiteit is speciaal geschreven voor jeugdbewegingen.

• 30 minuten. De begeleiding dient de map goed door te lezen, te bespreken en spullen klaar te zetten.
  • Deze activiteit is geschikt voor fase 2 (Wij) van de Development Award

• Pen, papier en uitgeprinte scenario's
  • Bijlage

Tips algemeen

• Doe deze activiteit bij voorkeur met een afdeling die elkaar al een poosje kent.
Lees 1487 keer Laatst aangepast op woensdag, 16 september 2020 13:41

30 min - 1 uur2 - 3 uur