dinsdag, 22 november 2016 12:48

Het grote verrassingsfeest van Jacala en Mor

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Op 5 december is het de Internationale dag vrijwilligerswerk. In Nederland vieren wij dan het Sinterklaasfeest vieren en hebben wij dus op 7 december onze nationale vrijwilligersdag. Jacala en Mor willen graag een groot feest geven voor alle leidsters, leiders en andere vrijwilligers van de groep. Op die manier willen ze hen bedanken voor hun enthousiasme en inzet voor Scouting. Natuurlijk vragen ze de welpen om hen hierbij te helpen.

Beschrijving van de activiteit

Van Jacala is bekend dat hij graag een leuk kaartje ontvangt, maar wat veel welpen niet weten is dat hij het ook leuk vindt om leuke kaartjes te sturen. Hij vindt het fijn om anderen te verrassen met iets leuks, vooral als ze iet voor hem hebben geholpen met een klusje. Wanneer hij een kaartje gaat versturen om iemand te bedanken, gaat hij eerst langs Mor. Mor weet alles over het geven van complimentjes en hjij helpt Jacala dan ook graag.

Op 7 december willen Jacala en Mor niet één kaartje verzenden, maar een heleboel. Ze vinden namelijk dat het tijd wordt om de leiding en andere vrijwilligers te bedanken voor hun in zet van het afgelopen jaar. dat doen ze zonder betaald te worden, maar gewoon omdat ze het leuk vinden. Zonder hen konden de welpen bijvoorbeeld niet op zomerkamp, of een weekendje overnachten bij Akela, Raksha en de rest van de horde in de Jungle.

Jacala en Mor hebben grote vellen papier in het lokaal gehangen. Op elk vel hebben ze een foto van één van de vrijwilligers geplakt. Het vel is verder verdeeld in vijf vlakken. Op elk vlak staat een vraag geschreven:

 1. Welk liedje past het beste bij deze persoon?
 2. Wat is het leukste wat deze persoon heeft gedaan?
 3. Plak hier een mooie tekening voor deze persoon.
 4. Welke spelletje of activiteit doe je graag met deze persoon?
 5. Wat heeft deze persoon jou geleerd? 

De welpen krijgenn alle materialen om de vragen op de flappen te beantwoorden. Als iedereen klaar is, geven ze met groot ceremonieel elke leider/leidster/vrijwilliger hun eigen flap. Op die manier laten de welpen zien hoe goed zij de inzet van hun leiding waarderen.

Benodigd materiaal

 • Grote vellen (van die flap-over vellen);
 • Foto's van de vrijwilligers;
 • kleurpotloden, stiften, verf, kwasten, lijm, plakband etc.

Tips

 • Neem foto's en/of video mee van kampen, weekenden en opkomsten. Zo fris je het geheugen van de welpen een beetje op.
 • Praat met de welpen over verschillende opkomsten om zo de verhalen los te krijgen.
 • Maak het gezellig in het lokaal door bijvoorbeeld muziek te draaien.
 • print een aantal stickervellen uit met het Faceboek-duimpje (of een ander duimpje). Geef elke welp een aantal van die duimpjes. Als ze iets op de flappen zie waar ze hety mee eens zijn, kunnen ze daar zo'n duimpje plakken.
 • Je kunt dit ook gebruiken voor 100 jaar welpen

 

Lees 2020 keer Laatst aangepast op zaterdag, 15 juni 2019 16:08
Log in om reacties te plaatsen