woensdag, 17 april 2024 17:27

De verf dans van Keet en Fleur Kleur

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Verven en dansen tegelijk.

Beschrijving van de activiteit

Keet Kleur wil graag samen met Stuiter rustig verven terwijl Fleur juist gek met hem wil dansen. Samen worden ze het niet eens. Wat word het nou? Verven of dansen? Ze maken bijna ruzie als Stuiter binnen komt. Stuiter komt met een idee: waarom gaan we niet verven met onze voeten terwijl we aan het dansen zijn? Dat vinden Keet en Fleur een goed idee omdat het en combinatie van beide is.

Eerst waren er enkele voorbereidingen die gedaan moesten worden. Zo was het belangrijk om al de materialen op voorhand te zoeken, zodat tijdens de activiteit alles vlot loopt.

Voordat iemand mag beginnen helpt iedereen om in het bever lokaal een stuk plastic op de grond open te leggen om de grond te beschermen ook helpen de bevers mee om het karton vast te maken zodat deze niet kon gaan schuiven. Dit zijn 3 grote vellen / stukken behang papier.

Hierna trekt iedereen zijn schoenen en sokken uit en worden broeken opgerold. Hierna zet Fleur klassieke muziek op zodat de bevers rustig konden bewegen. Terwijl ze rustig bewegen brengt keet op verschillende plekken klodders met verf aan op het karton. Elk karton heeft zijn eigen kleur  Al dansend lopen de bevers door de verf heen en gaan hierbij niet van hun eigen karton af. De bevers met verf aan de voeten mogen van Fleur verwoorden wat ze voelde en hoe het voelde hoe het voelt om de verf aan je voeten te krijgen.

Daarna zet Fleur een andere dans opgezet, namelijk de kabouterdans. Alle bevers mogen nu van karton wisselen, waardoor de kleuren gaan mengen. Keet is nieuwsgierig of de bevers kunnen ontdekken wat er dan gebeurt met de verschillende kleuren.

Stuiter vind wel dat, na al dat dansen, zijn voeten nu wel erg vies zijn geworden. Samen met fleur en keet kleur wassen ze nu hun voeten en laten ze de schilderijen mooi drogen.

Benodigd materiaal

  • Stuk plastic ter bescherming van de grond
  • Grote vellen papier of stukken behangpapier
  • tape om papier en plastic vast te zetten
  • plakkaat verf
  • na afloop: bak met water en handdoeken

Veiligheid

Dans niet te wild, door de verf kan de vloer glad zijn.

Tips

Bij een grote groep bevers kun je beter de groep opdelen.

Aanvullende informatie

Lees 108 keer Laatst aangepast op zondag, 09 juni 2024 11:32
Log in om reacties te plaatsen