donderdag, 21 december 2023 22:14

Squid Games

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het bekende spel van Netflix, Squid Games! Welke Welp wordt de winnaar van de Squid Games? Het is ieder voor zich, maar toch ook samenwerken. Wie wint de felbegeerde prijs?

Beschrijving van de activiteit

Welpenvriendelijke versie. We praten over vermoorden, maar dit betekend een streepje. Iedere keer als een Welp "dood gaat" krijgt hij/zij een streepje achter de naam. Degene met de minste streepjes wint een prijs naar keuze (van de staf). Hints geven na ieder spel over de spelen die we gaan spelen.

De leden worden allemaal uitgenodigd om mee te doen aan de squid games. Na het spelen van alle spellen wint er 1 Welp. De winnaar is het lid dat de minste keren vermoord is. Na ieder spel geeft de staf een hint over het volgende spel.

Commando spel

Eerste die afvalt krijgt nummer 001 enz. daarna hint volgende spel.

Red light green light

Versie van Annemaria koekoek. De staf is de grote pop. Een staflid zal Annemaria Koekoek zeggen en dan omdraaien. Als iemand wordt betrapt op bewegen moet die van vooraf aan beginnen. Het winnende lid krijgt een voordeel bij het volgende spel.

Hint naar volgend spel.

Sugar-honeycomb game

Het winnende lid wordt ingefluisterd wat het doel van het volgende spel is en maakt daarna, net als de rest, een keuze tussen vormen.

Deze vormen zijn Ster, Paraplu, Cirkel en driehoek. Doel is om binnen een paar minuten de vorm netjes te hebben uitgescheurd. De twee snelste krijgen weer een voordeel.

Hint naar volgende spel.

Touwtrekken

De twee winnaars van de vorige ronde worden teamleiders en stellen hun team samen, dat is hun voordeel. Verliezende team wordt vermoord.

Hint naar volgend spel.

Knikkeren

Als we knikkers hebben, pakken we die, Anders pakken we iets anders waar we veel van hebben. De kids krijgen van de staf een aantal knikkers in hun hand dat ze zelf kiezen. Vervolgens verdelen we de groep in paren die recht tegenover elkaar staan.  Ze kiezen wie begint met de hand op te houden en de gekozen Welp houd de gesloten hand met knikkers op. Tegenstander moet raden of dit een even aantal of oneven aantal is. Is het goed krijgt hij/zij alle knikkers en is het niet goed krijgt degene met de hand op, de helft van de tegenstander. We doen dit twee rondes (iedereen is geweest per ronde). Degene met de minste knikkers hierna is vermoord. Je kunt er ook een Jeux de Boules variant van maken in paren. Net zoals in de serie

Hint naar volgend spel.

Glazen brug

Een van de staf tekent, terwijl ze Honeycomb spel doen, een veld op de grond met vakken (denk aan mijnenveger). Op het bord wordt een tekening gemaakt van de vakken en daarop waar de “zwakke glasplaten” van de brug liggen. Dit is voor de staf om bij te houden.  Welpen lopen over de brug. Sta je op een zwakke glasplaat dan ben je af en begin je achteraan opnieuw. Degene met de minste pogingen wint en de rest is vermoord. Eventueel markeren met iets. (kunnen ook twee velden maken en teams verdelen voor sneller verloop). Een andere variant is met dozen en daarin kleine krukjes. en zwakke platen zijn lege dozen.

Het grote Eindspel

We delen lintjes uit aan iedereen. Deze wordt achterin de broek gestoken en een deel MOET uitsteken om te kunnen grijpen. Welpen rennen rond en wordt hun lintje afgepakt zijn ze dood. Degene met de meest verzamelde lintjes wint.

Daarna wordt gekeken wie het minst vaak vermoord is en die wint. Prijs: Een keer het programma verzinnen bijv.

BACKUP:

Free for all

De Welpen worden in twee teams verdeeld en spelen trefbal. Af is af (vermoord dus) degene die als laatste blijft staan wint.

Benodigd materiaal

  • Touwtrektouw
  • Papieren met cirkels, driehoeken, sterren en paraplu's op getekend/geprint
  • Hints over de spellen
  • Knikkers/Nesttekens
  • Lintjes
  • Bord en krijt

Veiligheid

  • Denk aan matten bij het touwtrekken als ze vallen, maar ook als je besluit de brug met dozen te doen. Eindspel niet te agressief, je mag verdedigen, maar niet slaan.
  • Over het algemeen vrij veilig te spelen.

Tips

  • Dit spel is gemaakt voor een groep van 7 Welpen. Je kunt dingen dus uitbreiden en moeilijker maken. Denk aan twee glazen bruggen. Jeux de Boules variant. Sugar-Honeycomb met een korte tijd of met prikkers uitprikken.

Aanvullende informatie

Lees 403 keer Laatst aangepast op zaterdag, 23 december 2023 14:11
Log in om reacties te plaatsen