zondag, 03 september 2023 12:31

De (kamp)grond is lava!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bouw een platform en overleef er een bepaalde tijd op.

Beschrijving van de activiteit

De zeespiegel stijgt of het zand in de woestijn is heel erg heet, je moet de hoogte in! En dus bouw je een platform om op te slapen, te eten en alle andere activiteiten te doen. Na het bouwen van het platform mag je niet meer op de grond komen, dus plan alles goed. Het platform kan vrijstaand gepionierd worden, maar bomen gebruiken als staanders is ook mogelijk, net als een combinatie. Bepaal vooraf hoe lang de activiteit duurt en met hoeveel personen je dit gaat doen.

Benodigd materiaal

Piopalen en touw passend bij het formaat van het platform. Eventueel platen hout als vloer. Grondboor of bestaande bomen. Bij gebruik bestaande bomen moet de boom beschermd worden door bijvoorbeeld jute zakken. Afhankelijk van de tijdsduur die op het platform wordt doorgebracht zijn ook alle overige kampmaterialen (zoals kookgerei, toilet en dergelijke) nodig.

Veiligheid

Werk volgens het veiligheidsblad werken op hoogte, zeker bij hoogtes boven de 2 meter.

Tips

  • Bouw je 1 platform voor een grote groep deelnemers of juist per subgroepje een eigen platform (en verbind je dan die platformen)? Alleen een platform of iets met verschillende verdiepingen? Een apart platform om op te slapen of doe je alles op een groot platform?
  • Oefen vooraf eventueel nog je pionier skills, zeker als je langere tijd op het platform wil verblijven.
  • Denk ook aan wat je op het platform wil doen, bijvoorbeeld door spellen mee te nemen. En koppel eventueel je verblijf aan een goed doel en bestook de media met persberichten.

Aanvullende informatie

Lees 333 keer Laatst aangepast op zondag, 17 september 2023 15:15
Log in om reacties te plaatsen