donderdag, 24 augustus 2023 07:18

Bunny Chow

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Fast food uit een ander land land (Zuid Afrika) proberen 

Beschrijving van de activiteit

Bunny chow, vaak simpelweg een bunny genoemd, is een Indiaas Zuid-Afrikaans fastfoodgerecht dat bestaat uit een uitgehold wit brood gevuld met curry en een portie salade ernaast. Het is ontstaan ​​onder Indiase Zuid-Afrikanen van Durban. In verschillende Zuid-Afrikaanse gemeenschappen zijn culturele aanpassingen te vinden aan de originele versie van het konijnenvoer, dat slechts een kwart brood gebruikt en soms een skhambane, kota ("kwart") of shibobo wordt genoemd, een naam die het deelt met sphatlho. een Zuid-Afrikaans gerecht dat is voortgekomen uit het konijnenvoer.

Bunny chows zijn populair onder Indiërs en andere etnische groepen in de omgeving van Durban. Bunny chows worden vaak gevuld met curry's gemaakt volgens traditionele recepten uit Durban: schapen- of lamscurry, kipcurry en bonencurry. Andere varianten die in het hele land worden aangetroffen en die minder traditioneel Durban-Indiaas eten gebruiken, zijn onder meer chips met curryjus, gebakken worst, kaas, eieren en polony. Dit zijn allemaal populaire vullingen; de originele konijnenvoer was vegetarisch. Bunny chows worden vaak geserveerd met een portie salade met geraspte wortel, chili en uiensalade. Algemeen bekend als sambals, dit omvat gehakte tomaten, uien en groene pepers geserveerd met witte azijn. Andere kanten zijn Indiase augurken, zoals mango-augurk, limoen- of citroen-augurk, groente-augurken en andere seizoensvariëteiten die worden gebeitst. Een belangrijk wenselijk kenmerk van een konijnenvoer wordt gezien wanneer de jus van de curryvullingen in de wanden van het brood trekt. Het delen van een konijnenvoer is niet ongewoon.

Bunny chows zijn verkrijgbaar in kwart-, halve en volledige broden. Als je in Durban een Bunny chows bestelt, schrijft het lokale jargon voor dat je alleen maar om een ​​"kwart schapenvlees" hoeft te vragen (of de smaak en grootte naar keuze); In de volksmond zeiden mensen: "Mag ik een kwart Bunny chows?" Bunny chows worden voornamelijk met de vingers gegeten; het is ongebruikelijk om te zien dat de lokale bevolking keukengerei gebruikt bij het eten van dit gerecht.

Bunny chows werden historisch verpakt in de krant van de vorige dag. Dit is niet langer gebruikelijk, en afhaalbunny's worden vaker verkocht in "bunnydozen" die de warmte vasthouden en lekken uit de curry voorkomen.

Bunny chows zijn verkrijgbaar in veel kleine afhaalrestaurants en Indiase restaurants in heel Zuid-Afrika.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bunny_chow

Benodigd materiaal

Brood

Curry

Veiligheid

.

Tips

.

Aanvullende informatie

Lees 400 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 augustus 2023 15:05
Log in om reacties te plaatsen