woensdag, 26 april 2023 17:41

Kaartlezen met Steven Stroom

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De Bevers verkennen de ruimte om hen heen en worden zo bewust dat je daar veel dingen mee kunt doen.

Beschrijving van de activiteit

Steven Stroom ligt op de grond met een plattegrond voor zich en veel dieren foto's. Stuiter komt binnen en herkent deze van zijn bezoek aan de dierentuin. Leuk: er staat aangegeven waar je de pinguïns kunt vinden waar je de show van de dolfijnen kunt zien! Als je maar de juiste weggetjes volgt. Steven en Stuiter gaan samen, aan de hand van foto's, op de kaart opzoeken hie steven gelopen is
Steven vraagt eerst of de Bevers dit wel eens eerder hebben gezien en of ze weten wat een plattegrond is en waarom mensen die gebruiken. Steven zelf vertelt als aanvulling er ook iets kort over.
 
Steven heeft al als voorbereiding op een groot vel een plattegrond van het gebouw / terrein gemaakt en 1 op een a4 blad die je kopieert voor elke bever. (hierop staan de tafels en stoelen waar de kinderen zitten en de kasten, het bord kortom het hele gebouw van bovenaf gezien)
Dan vraag Steven de Steven of zij weten waarvan dit een plattegrond is. Hebben zij het geraden dan ga hij vragen stellen zoals: wie weet wat dit eigenlijk is (wijst een kast aan kinderen benoemen dit) of wie weet waar wij nu staan, waar kun je dat vinden op de plattegrond? Daar zetten we dan de "B" van Bevers in. Zo stelt hij nog een aantal vragen daarna over de kinderen zelf zoals: keuken aanwijzen en Stuiter vragen of hij op het grote vel papier kan aanwijzen waar dat zit en waar de vlaggenmast is. Zo bekijk je dus stap voor stap met de bevers waar alle ruimtes zijn en waar alles staat.
 
Hierna verteld Steven dat hij in en rond het gebouw een paar dingen verstopt heeft. Stuk voor stuk noemt hij voorwerpen op en zet een kruisje op de kaart waar dat voorwerp ligt. Kunnen de Bevers alle voorwerpen vinden?

Benodigd materiaal

Kaart van een bekende dierentuin of pretpark. zoals de kaart van Artis, Blijdorp, Efteling, Beekse bergen, Apenheul, Wild lands

Kaart van je eigen gebouw / terrein (1 in het groot en per bever in het klein)

Paar voorwerpen verstopt op het terrein (per bever minimaal 1 voorwerp)

Tips

Leg de te zoeken voorwerpen op niet 'logische plekken'. Bijvoorbeeld een kompas in de keuken, de ranja bij de vlaggenmast enzovoort.

Aanvullende informatie

Lees 887 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 april 2023 09:15