zondag, 13 november 2022 11:59

Hoe goed ken jij je leiding?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Aan de hand van informatie ,afbeeldingen / zinnen die op internet te vinden zijn, te herkennen welke eigenschappen bij een leiding hoort. 

Beschrijving van de activiteit

Mowgli en Shanti zitten bij de Raadsrots en bespreken alle inwoners van de jungle. Mor die loopt te pronken met zijn verenpracht, Hati die alles zo ontzettend goed kan onthouden, Raksha waar je goed heen kunt gaan als je ergens mee zit, Chil die goed boodschappen kan overbrengen en Baloe is erg goed in koken (en eten).

In het gebouw / omgeving verstop je een de blaadjes met eigenschappen van de leiding uitbeelden. Denk hierbij aan vaste handelingen die de leiding tijdens kamp doet, (baby)foto’s van dat staflid, of zinnen die ze vaak zeggen. Maar denk ook aan de jungle dier eigenschappen.

De welpen gaan op zoek naar deze briefjes en als ze allemaal gevonden zijn, moeten ze bepalen welke leiding hier wordt uitgebeeld.

Benodigd materiaal

  • Minimaal 5 blaadjes per leiding met daarop beschreven hun eigenschappen
  • Plakband of andere materiaal om het op te hangen. 

Tips

  • Probeer niet een te bekende eigenschap op een blaadje te zetten. Zorg dat ze een aantal kaartjes moeten vinden voordat ze de leiding kunnen raden. 
  • Als je dit wilt met bevers wilt spelen, begin dan met de kaartjes van 1 leiding.

Aanvullende informatie

Lees 527 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2023 10:27
Log in om reacties te plaatsen