donderdag, 06 oktober 2022 10:11

Escape from fire

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Uit het clubhuis 'vluchten' voordat het rook alarm afgaat.

Beschrijving van de activiteit

Als er brand ergens uitbreekt moet je deuren achter je sluiten. dit om de brand te vertragen en rook zo veel mogelijk in 1 ruimte te houden. 

Bij deze escape room heb je een extra uitdaging: dit is de plattegond

Maar het raadsel is veranderd in: de brandweer komt na een brand om alle deuren en ruimtes te controleren. Als de brandweer door de deur heen is gegaan is gegaan sluiten ze hem. In elke ruimte moet een opdracht opgelost worden voordat ze door de volgende deur mogen gaan. en eindigen in een ruimte. welke ruimte eindigen ze?

De oplossingen geven aanwijzingen hoe er gelopen moet worden.

De brandweer komt aanrijden en besluit de ruimte te gaan controleren. Het betekent dat ze buiten zijn. Ze kunnen uiteraard op meerdere manieren gaan lopen, dus we geven een voorbeeld. (de oplossing kan maar 1 kamer zijn).

Kamer A: in morse: het bericht voor de brandweer is: Ga naar binnen en ga dan links af direct weer naar buiten. Dan komt je weer kamer C in naar binnen.

Kamer C: Een vraag: bij een branddriehoek heb je altijd 3 dingen nodig om vuur te krijgen dat zijn: Zuurstof, brandbaar materiaal en a ontbrandingstemperatuur, b hoge temperatuur c aansteker ga naar de kamer van het juiste antwoord.

Oplossing van de puzzel

  • De brandweer gaat terug naar kamer A
  • Kamer A 2e keer
  • en dan door naar B
  • en vervolgens komt ze weer in C.
  • Dan gaat ze door naar E, H, G, E, D, G, F. En daar gaat ze weer naar buiten. Ze loopt om het huis heen en gaat dan de laatste deur door die nog open is, namelijk die van kamer B. Dan zijn alle deuren dicht en kan ze dus gaan slapen.... in kamer B.

Benodigd materiaal

Diverse brand gerelateerde opdrachten.

Veiligheid

.

Tips

Teken de kamers uit op de grond.

Aanvullende informatie

Lees 1155 keer Laatst aangepast op zaterdag, 08 oktober 2022 00:04
Log in om reacties te plaatsen