zondag, 15 mei 2022 10:40

Uno in JOTI style

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

IRC kaartspel, pesten, maar dan online tijdens JOTI

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen:

Mowgli en Shanti zitten bij de Nishaani-plaats het spelletje UNO te spelen. Rikki Tikki Tavi weet dat het tijdens de JOTI ook online te spelen is met welpen door heel de jungle.

De activiteit:

Uno is het klassieke kaartspel dat makkelijk op te pakken is, maar heel moeilijk weg te leggen!  

Je begint met 7 kaarten in je hand, deze worden uitgedeeld door de bot. Het is de bedoeling om als eerste al je kaarten kwijt te raken. 

De bot legt ook als eerste een kaart op. Kijk goed in je hand of je kaarten hebt die hier op kunnen. Je mag kleuren, cijfers en speciale kaarten matchen. Kun je niet? Dan moet je een kaart kopen.  

Met de speciale kaarten kun je jouw tegenstanders een beurt over laten slaan, de speelrichting omdraaien of meerdere kaarten laten pakken. Ook is er een kaart waarmee je de kleur kunt veranderen.  

Wie raakt deze ronde als eerste zijn kaarten kwijt?  

Benodigd materiaal

Computer,

Jotiirc of algemene irc client

Tips

Om de JOTA-JOTI nóg leuker te maken, bieden wij ook een aantal spelletjes aan op IRC. Wanneer deze spelletjes online zijn verschilt, maar voel je vrij om de operators te vragen! (de mensen met een @) Als er genoeg ruimte is binnen het operator team kunnen de spelletjes ook op aanvraag gestart worden.  

Lees 815 keer Laatst aangepast op zondag, 15 mei 2022 10:52
Log in om reacties te plaatsen