zaterdag, 26 juni 2021 11:50

Blik - touw telefoon

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bevorderen van communicatie vaardigheden, o.a. luisteren naar anderen. Wetenschap: Leren dat geluid een trilling is die doorgegeven kan worden via een touw.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Stanley Stekker had een vraag aan Noa en moest dus het hele dorp doorlopen om naar Noa te gaan. Kan dat niet wat gemakkelijker vroeg Noa zich af toen ze Stanley zag aankomen lopen? Stanley weet wel wat: Hij gaat aan de slag om een blik draad telefoon te maken voor alle inwoners van Hotsjietonia. Stuiter wil dat wel uitproberen.

Thema introductie welpen

Chil is de boodschapper van de jungle maar lang niet altijd in de buurt als je hem nodig hebt. En Mowgli wil nou net vanaf de De Nishaani plaats een bericht doen naar Shanti die bij de Raadsrots is. Hathi weet dat geluid overgebracht kan worden door trillingen en laat zien hoe een blik - draad telefoon werkt

De activiteit

Door middel van een blik en touw telefoon een boodschap doorgeven. De jeugdleden staan in een (grote) cirkel, tussen de jeugdleden zit een blik en touwtje telefoon.Tussen het eerste en laatste kind zit geen telefoon maar een grote afstand. De kinderen fluisteren een woord door van lijn naar lijn (zin om het moeilijker te maken).

Variatie

  • Opbouwende moeilijkheid. Begin met een woord en groei door naar een lange zin.
  • Leuke extra uitdaging: probeer door middel van een blik en touw telefoon een boodschap door te geven van de ene kant van het clubhuis naar de andere kant, of van de keuken naar de kampvuurkuil

Benodigd materiaal

  • Twee blikken (per lijn)
  • Dun sisaltouw 
  • Veel ruimte

Tips

Touw tussen de blikken moet STRAK staan. Zorg voor een goede bevestiging van het touw aan het blik zodat er aan getrokken kan worden.

Lees 1756 keer Laatst aangepast op zondag, 15 mei 2022 11:19
Log in om reacties te plaatsen