zondag, 02 mei 2021 17:00

Zo snel touwtjespingen als een…

Spring zo vaak mogelijk met jouw horde over een springtouw in één minuut.

Op de Khaali Jagah vlakte is er ruimte genoeg om met alle welpen touwtje te springen. Is touwtjespringen suf? Bekijk dan het filmpje bij de tips. Om dit record te zetten, moet jij met jouw horde zo vaak mogelijk over een draaiend springtouwspringen in één minuut. Jullie mogen alleen om de beurt door/in het touw springen. Komen jullie in de buurt van die 230 keer in één minuut? Probeer het welpenrecord te verbreken of te zetten.

Bewijs

Maak een filmpje waarin de welpen om de beurt door/over het touw heen springen. Breng daarbij ook een stopwatch in beeld die gaat lopen vanaf het moment dat de springtouw draait. Het filmpje mag niet worden bewerkt en er mag ook geen stopwatch na het filmen in de opnames worden gezet.

Voorwaarden

• Alleen welpen kunnen deze recordpoging zetten en alleen hun sprong over het touw telt mee.
  • Het touw moet ronddraaien (zoals in het filmpje).
  • Er moeten minimaal acht welpen aan deze recordpoging meedoen (door het touw springen).
  • Leiding mag wel het springtouw draaiende houden.
  • De welpen moeten om de beurt door het touw springen.
  • Het aantal sprongen wordt geteld zoals in dit filmpje van het Guinness Book of records.
  • Bij een gelijke eindstand, wint de horde die als eerste het record instuurde.

• Stopwatch
  • Springtouw