Ontruimingsspel

Naam activiteit

Ontruimingsspel

Vergroten van het bewustzijn van leden over hoe veilig een scoutinggebouw kan en mag zijn.

We hoeven Roverscouts niet meer aan de hand te nemen met het bedenken van spelen voor jeugdleden uit de andere speltakken.
Wel kunnen Roverscouts soms heerlijk onbesuisd te werk gaan.
Met deze activiteit ligt de regie juist bij Roverscouts.

Ga naar de lokale brandweer en nodig hen uit om samen met jullie tijdens de drukste opkomst, een ontruimingsoefening te organiseren!
Wellicht kan dat ook tijdens een speciale opkomst op een doordeweekse avond.
Wijs uit het totale leidingteam iemand aan die deze oefening de rol van coordinator vervult.

Ongeveer 1 dagdeel inclusief afstemming externe partijnen

Indien je dit goed afspreekt met de lokale brandweer zal die het juiste materiaal inzettem.

Tips algemeen

• Het is verstandig om als je dit tijdens een (speciale) opkomst doet, je de ouders van te voren inlicht dat jullie een ontruimingsoefening gaan houden. Leg kinderen duidelijk uit waarom en hoe.
  • Een ruimte daadwerkelijk in de rook zetten kan beangstigend werken, metname als je kinderen hebt die een echte brand van dicht bij hebben meegemaakt. Met de juiste begeleiding kan het ook een goede extra oefening zijn.
Lees 700 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 april 2018 12:45

Veilig & Gezond