maandag, 31 augustus 2015 02:00

Van Waardeloos naar Koninklijk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Wat voor de één afval is, kan voor de ander een heuse schat zijn. Ook modeontwerpers maken graag gebruik van ongewone materialen.

Beschrijving van de activiteit

Zo maakte de in New York woonachtige ontwerpster Aki Goto een jas van oude bruine papieren zakken. De jas werd verkocht voor $480. Ook in het populaire televisieprogramma “Project Runway” moeten de kandidaten van ongebruikelijke materialen haute couture maken. Koninginnen en prinsessen van over de hele wereld dragen de meest dure en prachtige creaties van bekende mode ontwerpers. Hoe prachtig zullen zij eruit zien in een jurk gemaakt van verpakkingsmaterialen?

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2228930/Aki-Goto-Designer-launches-480-coat-recycled-brown-paper-bags.html-ixzz3WAVpARXv
https://www.google.nl/search?q=project+runway+unconventional+materials&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3modVcyVJeu67gbyiYHwBg&ved=0CCEQsAQ&biw=1366&bih=643

Welpen thema introductie

Mor heeft plaatjes gezien van de kleding van koningin. Hij vindt haar outfits maar erg saai. Dat kan kleurrijker volgens Mor. Marala is het met hem eens. Ze heeft een idee. Laten we outfits maken voor de koningin van verpakkingsmaterialen. Die worden altijd weggegooid en dat is slecht voor het milieu. Op deze manier slaan ze twee vliegen inéén klap. Mooie kleren voor de koningin en minder afval.

Het spel

Toon de foto’s uit bovengenoemde links of andere bronnen en leg uit van welke materialen deze kleding is gemaakt. Laat de welpen nadenken over hoe kleding voor koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen er uit moet zien. Mag een koningin een broek dragen of mag een koning op klompen lopen? Welke kleur staat het beste bij een prins op het witte paard? Glazen muiltjes of stevige wandelschoenen? Daarna gaan de welpen aan de slag.

Van verschillende soorten verpakkingsmaterialen zoals dozen, pakpapier, plastic tasjes, melkpakken ed. gaan de welpen kleurrijke outfits voor de koning en koning maken. Aan het eind van de opkomst houden de welpen een heuse modeshow. Welk nest maakt het mooiste outfit? Mor en Marala (en de koningin?) zijn de jury.

Voorbereidingstijd

Enkele weken om voldoende materiaal te verzamelen.

Benodigd materiaal

  • Verschillende soorten verpakkingsmaterialen zoals dozen, pakpapier, plastic tasjes, melkpakken, enz.
  • Plakband
  • Lijm
  • Scharen
  • (Plakkaat)verf en kwasten

Tips

  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van kleurrijke verpakkingsmaterialen, zodat je zo min mogelijk verf nodig hebt.
  • Vraag bij het verzamelen van de materialen nadrukkelijk om het schoon te maken voordat je het krijgt om nare geuren en bacteriën te voorkomen.
Lees 3404 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 februari 2019 18:54
Meer in deze categorie: « Let's tango Modeshow Koningsdag »
Log in om reacties te plaatsen