zondag, 07 maart 2021 12:41

Verbanddoos onder de loep

Het controleren van de inhoud van de EHBO koffer.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vaak is een EHBO-doos dan letterlijk de eerste hulp. Maar wat zit er thuis/bij het clubhuis in de EHBO koffer en wat moet er precies in zo'n verbanddoos zitten? En hoe kom je daaraan?

In Nederland is het Oranje Kruis de organisatie die zich bezighoudt met Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Het Oranje Kruis heeft dan ook richtlijnen opgesteld welke middelen er precies in een verbanddoos moet zitten. En ook in welke soort doos ze thuishoren. Want er worden vier types onderscheiden voor particulier gebruik: thuis, verkeer, recreatie en plus.

Bedenk samen welke inhoud handig is voor de EHBO koffer in het clubhuis en de EHBO set die mee gaat op kamp en of daar een verschil in zit per speltak.

Hierna pak je als groep de EHBO koffers die in het gebouw liggen en controleer deze terwijl je deze vragen stelt:

• Is de koffer compleet volgens jullie richtlijn?
  • Zijn alle materialen nog te gebruiken? Op alle producten zit een houdbaarheidsdatum. Na deze datum zijn de producten mogelijk niet meer steriel of niet meer goed te gebruiken.

Als je vanuit huis speelt: pak je de EHBO koffers die in huis liggen en controleer deze terwijl je deze vragen stelt:

• Is de koffer compleet volgens jullie richtlijn?
  • Zijn alle materialen nog te gebruiken? Op alle producten zit een houdbaarheidsdatum. Na deze datum zijn de producten mogelijk niet meer steriel of niet meer goed te gebruiken.

Regel de missende artikelen en vul de koffer hier mee aan.

EHBO koffer(s)

Kijk eens op gezondheidsnet voor richtlijnen van de inhoud van een EHBO koffer.

Lees 773 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 september 2021 11:34