zondag, 07 februari 2021 21:27

De grote haven (waterspel)

(1 Stem)

Elk maakt een stukje van het grote geheel van de haven.

Thema introductie

Mowgli en Shanti zitten bij de Nishaani-plaats en zien de haven van de Kanyerivier. Ze vinden het jammer dat het nu winter is en er niet gevaren kan worden, maar Bagheera heeft een goed idee: Laten we de haven samen met een stuk rivier namaken van lego.

De activiteit

Maak van lego blokken een model-bootje, deze mag maximaal 15 cm lang zijn. Leg dit bootje vervolgens op een grondplaat, alsof de boot in een haven ligt.

Deze grondplaat kun je zelf maken met karton of dik papier en stiften of verf. Je kunt dan een werf of kade maken en natuurlijk water waar de boot op ligt.

Vervolgens kun je alle grondplaten met bootjes aan elkaar leggen de grond en kun je een hele grote haven maken.

Je kunt ook een foto maken en die foto’s aan elkaar vastmaken als een hele grote luchtfoto van de haven.

• Lego of bouwblokjes
  • Grondplaten (optioneel)
  • Karton / dik papier
  • Stiften of papier