vrijdag, 29 januari 2021 11:22

Figuur route maken in Strava Art

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Op creatieve wijze een route uit tekenen en deze dan lopen.

Beschrijving van de activiteit

Bij de De Nishaani-plaats zitten Chil, Mowgli en shanti te praten. Als Chil boven de jungle vliegt ziet hij de Waingoena rivier en de Kanyerivier, ook ziet hij wel een aantal paden lopen, maar door de bomen ziet hij niet alle paden. Het lijkt hem leuk om alle paden en wegen te zien. Shanti weet dat de mensen uit Haveli een kaart of een app gebruiken om de weg te vinden. Ook zijn er apps die bijhouden waar in de jungle gelopen hebt. Chil lijkt het wel leuk om daar wat mee te doen om de welpen fijn naar buiten te krijgen. Hij heeft darvoor een leuke uitdagende opdracht mee bedacht: Strava art.

Met de Strava app kun je de route die je gelopen of gefietst hebt zien. Je kunt van tevoren op een kaart een figuur/route tekenen en die dan lopen terwijl je de app aanzet.

Als leider geef je van te voren een thema op, de welpen bedenken dan een figuur wat met dit thema te maken heeft. Bijv. het thema  welpen. De welp bedenkt dan een figuur wat bij het thema welpen past. Bijv. Kaa, de slang.

Wanneer de route uit is getekend, gaat de welp de route lopen, met deze app aan. Op een landkaartje verschijnd dan het figuur dat ze hebben gelopen. Hoe cool is dat!

Variatie

Woorden/ letters scrabbelen al wandelend door de wijk. Elke losse letter is 1 punt, elk woord is het aantal letters keer zichzelf. Dus in geval van onderstaande foto 5x5= 25 punten. Ze  kunnen een prijsje winnen voor meeste punten, langste woord, maar je kunt ook denken aan origineelste, grappigste etc. Ze leveren het aan eind van 2 weken in als screen shots in een word document met hieronder ook welke woorden er gelopen zijn. 

Benodigd materiaal

Veiligheid

Let op het verkeer! Wanneer je een straat over gaat blik op de weg, niet op de telefoon!

Lees 1839 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 12:21
Log in om reacties te plaatsen