woensdag, 20 januari 2021 21:21

#ikscoutthuis Voorwerpen Bingo

Bingo, maar dan zonder de standaard cijfers. Dit keer noemen we de voorwerpen op en zoek je zo snel mogelijk alle dingen die op jouw bingo kaart staan.

Thema indroductie bevers

Stuiter zit bij Keet Kleur op de bank. Hij heeft zin een spel, maar weet nog niet wat. Keet weet een leuke oplossing: een voorwerpen bingo.

Thema introductie welpen

Mowgli en Shanti zitten bij de Khaali Jagah vlakte als Bagheera aan komt lopen. Hij steld voor om bingo te gaan spelen, maar dan op een andere manier als dat Mowgli en Shanti gewend zijn: Bingo met voorwerpen.

De activiteit

Maak bingo kaarten met daarop allemaal verschillende voorwerpen. Dit kunnen scouting voorwerpen zijn (zoals een rugzak, dasriem, uniform, das, insigne etc.) Maar het kunnen ook dingen zijn die je bij scouting nodig hebt (zoals een zakmes, slaapzak, fluitenkoord)

Of alles wat je in huis kunt vinden. Van sokken tot knuffels, van pannen tot chips. Het kan niet gek genoeg !

Wees creatief !

Variatie:

Neem een verhaal en probeer daar uit de voorwerpen te zoeken

• Bingokaart met voorwerpen
  • Alles wat je in huis hebt
  • Voor de variatie een verhaal bijvoorbeeld een verhaal uit Hotsjietonia.
Lees 613 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 januari 2021 11:21

Sport & Spel

30 min - 1 uur

1-8 personen8-15 personen15 of meergroepsactiviteit