zondag, 17 januari 2021 17:04

Online pictionary (via skribbl.io)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Speel online pictionary (woorden tekenen en raden) via www.skribbl.io met je groep! Door gebruik te maken van een custom woordenlijst zorg je er voor dat de tekeningen niet te moeilijk zijn voor jouw groep.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Stuiter verveeld zich als hij bij Keet Kleur is. Keet heeft wel en idee: ze belt iedereen in Hotsjietonia op en samen met alle inwoners van Hotsjietonia gaan ze achter de computter zitten. Hier gaat iedereen via een teken programma tekenen en Stuiter mag raden wat de andere tekenen

Thema introductie welpen

Mowgli zit bij de Guha grotten als Shanti thuis zit. Baloe weet hoe ze toch samen een spel via de computter kunnen spelen. Er is een teken programma waarbij iedereen iets kan tekenen en de andere kunnen raden wat er getekend wordt

De activiteit

Skribbl.io speelt net als gewoon pictionary. Iemand moet een keuze uit 3 woorden maken, en moet vervolgens het gekozen woord tekenen. De andere leden zien in real-time wat er getekend wordt, en hoeveel letters het woord heeft. Naarmate de tijd vordert, worden er ook letters onthuld, om het iets makkelijker te maken. Hoe sneller je reageert, hoe meer punten je krijgt. Ook geldt: hoe meer mensen jouw tekening raden, hoe meer punten jij krijgt. Extra motivatie dus om een duidelijke tekening te maken.

Iedereen moet om de beurt tekenen. Hoeveel rondes er gespeeld worden kan ingesteld worden, net als de tijd die beschikbaar is voor het raden. Tijdens het raden ziet iedereen wat iedereen typt, tenzij er een goed antwoord wordt geraden: dan staat er [naam] guessed the word. Heb je het bijna goed, maar bijvoorbeeld een letter fout, dan verschijnt er een melding dat je het bijna goed had. Let dus goed op, wat anderen gokken. Zo weet je wat het in ieder geval níet is.

Van tevoren moet er wel een privéspel worden aangemaakt. Klik hiervoor op de site op "create a private room" ipv "play". Plak dan de woordenlijst (zoek online, of maak er zelf een) in het veld bij "custom words" en vink "exclusively use custom words" aan. Onderaan de pagina staat een link die je met je leden kan delen. Als zij hierop klikken, moeten ze hun naam invullen en hun personage versieren, en gewoon op "play" drukken. Zodra iedereen in de lobby zit, drukt degene die het privéspel heeft gemaakt op start, en het spel begint.

Alhoewel het de site in het Engels is, speelt het heel intuïtief. Daarnaast is het ook makkelijk uit te leggen. Doe je dit d.m.v. een mailtje van te voren, dan kan op de afgesproken tijd iedereen meteen beginnen. 

Benodigd materiaal

Leden, een computer per lid en een internetconnectie per lid.

Veiligheid

Zorg ook dat er een kaderlid in de online ruimte aanwezig is, om een online veilige omgeving te waarborgen.

Tips

  • Er kunnen maar maximaal 12 mensen in 1 spel zitten. Splits daarom indien nodig de groep op. Gebruik tijdens het spel ook nog een Zoom/Skype/Google Meet-groep (per spel) om gezellig met elkaar te praten. Ook kan je zo makkelijk de link naar je privéspel in skribbl.io delen, en kunnen leden zo vragen stellen indien ze iets niet snappen (bijvoorbeeld hoe ze iets uit moeten gummen).
  • Verder kan het voorkomen dat niet alle woorden aan de beurt komen. Speel daarom redelijk korte spellen (zeg maar 3 of 4 rondes) en verwijder daarna de woorden die (vaak) langs zijn gekomen. Vaak zijn dit de korte 3-letterwoorden, omdat je die op een gegeven moment makkelijk kan raden, als ze al een paar keer langs zijn gekomen. Je kan natuurlijk ook je eigen woorden toevoegen!
  • Verzin voor Scouts/Explo's/Plusscouts moeilijkere woorden (bijvoorbeeld anderhalvemetersamenleving), of gebruik de standaard woorden die worden aangeboden. Kies in dit laatste geval dan wel als organisator voor Nederlands als taal voordat je het spel start!
Lees 3090 keer Laatst aangepast op maandag, 05 april 2021 17:50
Log in om reacties te plaatsen