zondag, 15 november 2020 13:48

Marshmellows boven waxinelichtje

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Marshmellows roosteren boven een waxinelichtje.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Stuiter is bij Rozemarijn en professor Plof. Hij heeft zin aan iets lekkers. Rozemarijn heeft toevallig in haar kast een zak marshmallows liggen, dat lijkt Stuiter wel wat. Waarop professor Plof reageert dat hij weet hoe die marshmallows nog lekkerder worden. Hij zet bij Stuiter een waxine lichtje neer en prikt de marshmallows aan een satéprikker. Voordat professor Plof het waxine lichtje aan doet legt hij aan stuiter uit dat vuur niet iets is om mee te spelen. Zo mag Stuitr het kaarsje niet zelf aansteken en mag je het kaarsje niet laten branden als je weggaat. ook mogen er geen brandbare dingen, als papier, in de buurt van he vlammetje komen om grotere branden te voorkomen. Pas als professor Plof zeker weet dat Stuiter de regels van het waxine lichtje snapt gaat deze aan.

Thema introductie welpen

Bij het Wolvenhol zijn Mowgli en Shanti in gesprek met Baloe en Bagheera. Bagheera verteld aan Mowgli en Shanti de gevaren van het hebben / maken van vuur binnenshuis (kaarsen / open haard) of buiten (kampvuur / barbecue). Daarna verteld Baloe dat vuur ook belangrijk is voor het warm maken / bereiden van eten.

De activiteit

Laat de bevers rond een tafel staan of op de grond in een cirkel. Zet voor iedere bever een waxinelichtje en steek deze aan. Deel elke bever een sateprikker uit en een marsh mellow. Laat ze hun eigen marshmellow roosteren boven hun eigen waxinelichtje. Draai je prikker langzaam rond zodat niet 1 van de kanten van de marshmellow is aangebrand en de andere kant nog niet warm is. 

Benodigd materiaal

  • Satéprikkers
  • Waxinelichtjes
  • Lucifers
  • Marshmellows + biscuitjes

Veiligheid

Leg van te voren uit dat je met vuur aan de slag gaat en dat vuur gevaarlijk is. Dus dat de bevers er voorzichtig mee om gaan en bv niet door de kring heen lopen/rennen of met de kaarsjes gaan spelen.

Tips

  • Uitleg: Een goede uitleg van te voren kan een hoop problemen voorkomen.
  • Welpen: Kan je zelf eventueel de kaarsjes aan laten steken.
Lees 1939 keer Laatst aangepast op zondag, 10 januari 2021 19:45
Log in om reacties te plaatsen