dinsdag, 03 november 2020 22:35

Helemaal Groen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Alleen kun je niet veel, maar samen lukt dat wel: Je omgeving, buurt of dorp Helemaal Groen kleuren en houden.

Beschrijving van de activiteit

Het ligt voor het grijpen

Hoe heerlijk is het om een mooie wandeling te maken. Helaas kom je vaker dan je wilt ook zwerfvuil tegen. Plastic bekertjes, flessen, blikjes...

Weet je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? En een plastic sixpack houder zelfs na 100 jaar...?  Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook in ons eten.

Ga je een wandeling maken, neem daarom eens een (plastic) zak mee... een grijper of (tuin)handschoen. En natuurlijk onze app!

We motiveren elkaar met de app

De app van HelemaalGroen maakt op een kaart direct zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. En dat motiveert ook anderen die actief zijn in dat gebied.

Alleen kun je niet veel, maar samen lukt dat wel: Je omgeving, buurt of dorp HelemaalGroen kleuren en houden. De app van HelemaalGroen maakt alle acties zichtbaar, van iedereen die zich inzet voor een schone omgeving, met een mooi gezamenlijk resultaat!

Laten we het samen doen!

Laten we samen het verschil gaan maken. We begonnen met zeven deelnemers in een klein dorp in de Achterhoek.  Dat aantal groeide al snel verder in onze gemeente en inmiddels ver daarbuiten!

Benodigd materiaal

Lees 886 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 december 2020 20:24
Log in om reacties te plaatsen