zondag, 04 oktober 2020 11:46

Italiaans mafioso trefbal

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Trefbal maar dan net anders

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Bij de ruïne Emaarate is het een drukte van jewelste. Shere Khan heeft trefbal in een Italiaans jasje gestoken en alle inwoners van de jungle zijn dit nu aan het spelen. Shere Khan weet dat er in Italië er veel maffia families zijn. Shere Khan verteld dat elke maffia familie heeft 3 belangrijke personen heeft: the big boss (het grootste blok) en zijn linker en rechter hand. Deze 3 personen zijn de baas in de maffia familie en worden beschermd door de rest van de familie.

Het spel

Trefbal is een balsport waarbij spelers van twee teams proberen ballen naar elkaar te gooien terwijl ze voorkomen dat ze zelf worden geraakt. Ook moet je hierbij 3 blokken (mafiosi) worden verdedigd.

De groep word in 2 teams verdeeld die allebei een helft van het speelveld krijgt. Halverwege je speelveld staan 3 blokken. Je hebt als team gewonnen als je alle blokken van de andere ploeg omver geworpen hebt.

Raak je een speler van de tegenpartij dan moet deze het veld verlaten. Als je een blokje omgooit, mag speler terug in het veld van je eigen ploeg. Bij een vangbal mag je een blok weer rechtop zetten.

Variatie:

Heb je bijvoorbeeld 3 (of 4) nesten / ploegen, dan kun je ook het veld in parten verdelen en de nesten / ploegen tegen elkaar laten spelen

Benodigd materiaal

  • 1 softbal

Per team

  • 1 groot blok (of 1,5 liter fles, met een klein beetje water onder in)
  • 2 kleinere blokken (of 0,5 liter fles, met een klein beetje water onder in)

Veiligheid

Laat de jeugdleden niet richting hoofden gooien, en gebruik een zachte bal

Tips

Je kunt vooraf de maffiosi laten versieren door het team

Lees 1820 keer Laatst aangepast op zondag, 04 oktober 2020 11:50
Log in om reacties te plaatsen