dinsdag, 29 september 2020 12:26

Levend Weerwolven van Wakkerdam

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

BurgersTeam v.s. WeerwolvenTeam. Zonder dat je weet wie je kunt vertrouwen, moet je het andere team zien uit te schakelen. D.m.v. muntjes verdienen op kleine posten.

Beschrijving van de activiteit

De spelleider/beul deelt de groep in het geheim op in twee  gelijke groepen en schrijft dit voor zichzelf op een blaadje. De Weerwolven en De Burgers. In tegenstelling tot het echte spel kunnen de weerwolven niet meer of minder dan de burgers. Je zou de teams bijv. ook blauw/rood kunnen noemen.

De spelleider roept iedereen een voor een bij zich en vertelt in het geheim welke rol ze zijn. De kinderen weten dus niet welke rol de andere kinderen hebben. Op het terrein zijn een aantal kleine posten van +- 5 minuten, die vaker dan 1x te doen zijn. Daar kunnen de welpen 0,1,2 of drie muntjes verdienen. Deze muntjes mag je aan een andere speler geven. Als ze 10 muntjes hebben kunnen ze bij de beul iemand vermoorden. Als ze dood zijn kunnen ze nog wel muntjes verdienen maar mogen ze niet meer muntjes uitgeven bij de beul. Ze moeten de muntjes dus geven aan een andere speler die ze vertrouwen. Als 1 team dood is dan is het spel afgelopen.

Voor postenspellen kun je zelf creatief zijn. En kunnen aangepast worden naar welke materialen je tot je beschikking hebt. En meer of minder naarmate de hoeveelheid leiding die je hebt.

Voorbeeld posten

 • Boter kaas en eieren - heks - winnaar krijgt 1 muntje.
 • Kubs blokjes omgooien - cupido - er staan drie blokjes en je krijgt 3 balkjes 1 balkje is 1 muntje
 • Schatzoeken -dief - er waren gekleurde bierdopjes verstopt op het terrein. Dit was erg makkelijk en ze mochten maar 2 dopjes inleveren. Daarna moesten ze een ander spel doen voor ze terugkwamen.
 • Wie ben ik - ziener - wie ben ik met een groepje spelen. Als je het raad krijg je een muntje
 • Touwtrekken tegen andere welp - jager - de winnaar krijgt een muntje
 • Ee beul - om muntjes in te leveren. En die houd bij wie in welk team zit en wie er dood is. En meld bij degene die vermoord is dat hij/zij dood is,

Benodigd materiaal

 • Muntjes - kunnen papiertjes zijn of de munten die je zelf maakt
 • Materiaal voor spellen.

Tips

 • Je kunt als beul ervoor kiezen om geheim te houden (zo goed als) wie de moordenaar is. Als je dit doet is het leuk om bij te houden wie wie vermoord heeft (pijltjes op je blaadje). Zodat je dat aan het eind van het spel kan vertellen.
 • De beul kan ook een simpele post bemannen. In geval van voorbeeldposten bijv. de dief.
 • Benoem van te voren dat ze mogen zeggen wie ze zijn. Maar ook hierover mogen liegen. Dus dat niemand te vertrouwen is.
 • Het spel begint redelijk traag qua vermoorde personen. Maar gaat uiteindelijk best hard. Ze kunnen dan in een keer met 20 muntjes aankomen zetten. Je kunt e.v.t. bijsturen door de beul van prijs te laten veranderen. Maar schrik niet als het erg lang duurt voordat er iemand dood gaat of er heel lang maar 1 persoon dood is.
Lees 6375 keer Laatst aangepast op zondag, 15 mei 2022 11:16
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Eilanden roven »
Log in om reacties te plaatsen