dinsdag, 29 september 2020 10:15

Maak een vogelvoederplank

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Weet je wat vogels lekker vinden? Een hapje walnoot! Deze snack is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit in je tuin of op je balkon.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Chil zit bij de Talaab poel en verteld dat zijn vogelvrienden het in de winter wel eens honger hebben. Weet je wat vogels lekker vinden? Een hapje walnoot! Deze snack is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit in je tuin, op je balkon of bij het clubhuis.

Het spel

Breek alleen de schil open, maar maak ‘m niet kapot. Het makkelijkst is het om de schil nét te kraken en om de walnoot verder open te wrikken met een stomp mesje of een ander plat voorwerp. Smeer flink wat lijm aan de achterkant van de noot en plak ze op een plankje. Gebruik sterke lijm, zoals secondelijm. Wacht tot de lijm volledig is opgedroogd.

Hang het plankje op een beschut plekje. Natuurlijk wel zo dat je er stiekem naar kunt kijken!

Benodigd materiaal

  • Hele walnoten.
  • Notenkraker en / of een mesje.
  • Lijm.
  • Oud plankje.

Tips

Zijn de schillen van de walnoot leeggegeten? Dan kun je deze weer vullen met een mengsel van vogelpindakaas en vogelzaden.

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Lees 918 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 09:11
Log in om reacties te plaatsen