donderdag, 17 september 2020 16:36

Jungle in de vogelvlucht

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Maak op spannende wijze gebruik van een route techniek via walkie talkie met Chill om bij de eindlocatie te komen en een lekkere versnapering te vinden.

Beschrijving van de activiteit

Vanaf grote hoogte heeft Chil natuurlijk het overzicht over de hele jungle en wat er allemaal is gebeurt. Chil heeft tijdens één van zijn vluchten iets gaafs gezien in de jungle. Hij kan de welpen er naar toe leiden, maar verklapt nog niet wat het is.

Om er te komen moet er echter een route afgelegd worden. Omdat hij de route niet uit zijn hoofd weet, zal Chill in de lucht moeten vliegen en door middel van de walkie talkie door moeten geven hoe de route loopt. Ook kunnen de welpen een vraag stellen of ze nog goed lopen. Kunnen de welpen door slim vragen te stellen achterhalen waar ze naartoe moeten lopen?

Aan het einde van de tocht vinden ze Baloe. Hij heeft een grote zak snoep geregeld, en het is zo veel dat hij maar graag wat uitdeelt.

Benodigd materiaal

  • Walkie talkies
  • Een grote zak snoep of iets dergelijks

Veiligheid

  • Blijf bij elkaar en laat altijd een groepje met een staflid lopen.
  • Vermijd zoveel mogelijk grote wegen (is ook veel leuker) en steek deze alleen gecontroleerd en veilig over.

Tips

  • Maak het als Chil zijnde spannend en maak er een levensecht verhaal van. Vertel over de wonderlijke dingen die je allemaal hebt gezien op de plekken waar de route naar toe gaat.
  • Zorg ervoor dat iedereen aan de beurt komt om de walkie talkie vast te houden. Spreek dit van te voren met de kinderen af zodat er geen teleurstellingen komen.
  • Wanneer de leiding ongezien locatie delen aanzet op de mobiel, kan Chil zeggen dat hij het groepje vanuit de lucht echt ziet lopen en reageren op de bewegingen van het groepje. Dit is überhaupt erg handig om eventuele grote verwarring te voorkomen.
  • Wanneer het bereik van de walkie talkie niet groot genoeg is, zal Chil buiten zicht en gehoorafstand achter het groepje aan moeten lopen.
Lees 1538 keer Laatst aangepast op zondag, 19 september 2021 10:16
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Babybal »
Log in om reacties te plaatsen