maandag, 31 augustus 2015 02:00

Mascotte

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Elke speltak heeft zijn eigen identiteit. Je laat zien wie jullie zijn en waar jullie voor staan. Het is dan leuk om ook zichtbaar te zijn: een eigen T- shirt, een eigen vlag én natuurlijk een eigen mascotte.

Beschrijving van de activiteit

Deze activiteit bestaat uit 2 delen, die niet tijdens de zelfde opkomst geregeld kunnen worden.

1. Brainstorm

Begin met te bedenken aan welke eisen de mascotte moet voldoen. Deze ideeën en eisen schrijf je allemaal op.

  • Hoe moet jullie mascotte eruit zien? Heeft het iets te maken met de plaats waar jullie vandaan komen? Of met de naam van de groep? Heeft het iets te maken met jullie afdelingsnummer? Of kiezen jullie iets helemaal anders?
  • Is het een dier? Hebben jullie iets met een bepaalde kleur? Of een bekend persoon? Of een comic-figuur? Of gaan jullie je mascotte helemaal zelf ontwerpen? Dat laatste is natuurlijk het leukste, maar is ook wat moeilijker.
  • Waarom kiezen jullie die mascotte? Het is belangrijk dat je straks aan iedereen kunt uitleggen waarom juist díe mascotte.

2. Maken van de mascotte

In een tweede opkomst gaan jullie aan de slag om je mascotte te maken. Een levensgrote knuffel werkt altijd erg goed. Van stof maak je dan het pak, dat je later vult met een zachte inhoud. Wanneer het plan is om de mascotte mee te nemen naar activiteiten en op kamp is het goed om nat te denken hoe je het weer schoon kunt maken. Is het helemaal van plastic of kan de stof in de wasmachine? Waar wil je het figuurtje verder voor gaan gebruiken? Als logo op de website? Op een T-shirt of een vlag? Maak je er een badge van?

Voorbereidingstijd

De eerste opkomst zal weinig voorbereidingstijd kosten. Voor de tweede opkomst moet je materiaal regelen om de mascotte van te maken en om de mascotte mee te maken. Wat dat precies is en hoeveel tijd dat kost hangt helemaal af van jullie plan

Benodigd materiaal

Het materiaal wat je uiteindelijk nodig gaat hebben hangt helemaal af van wat je in stap 1 hebt bedacht. Denk in elk geval goed na over hoe je de mascotte kunt maken.

Tips

Zoek eens op internet naar bekende mascottes, zoals die van de Olympische Spelen of het WK voetbal, van de Efteling of Duinrel, van bedrijven of van landen of steden. Ze kunnen een inspiratie zijn voor jouw unieke mascotte.

Lees 2363 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 december 2019 22:48
Log in om reacties te plaatsen