maandag, 31 augustus 2015 02:00

Maak een reuzen octopus

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Inleiding op het thema

Voor de welpen: Langzaam lopen de kinderen de Guhagrot in. Gelukkig heeft Shanti een lamp meegenomen, want het is wel erg donker. Op een groot stuk muur staan geheimzinnige tekeningen, zelfs van een groot dier met 8 poten.”Goh, zelfs Jacala zou daar bang voor zijn!” Dan horen ze achter zich gespetter, geschrokken draaien ze zich om. Gelukkig is het alleen maar Malchi de vis, die opduikt in een poel in de grot. Hij vertelt over de grote octopus die vroeger in het meer leefde. Dan stelt hij voor om de grote octopus na te maken. Dat is nog wat echter dan die tekening.

Voor de bevers: Daar komt de boot van Sterre en Steven weer aan. Ze zijn met hun boot op vakantie geweest. De bewoners van Hotsjietonia en Stuiter staan op de wal naar de boot te zwaaien om Sterre en Steven te verwelkomen. Daar komen Sterre en Steven de loopplank af. Er worden van alle kanten aan hen gevraagd of ze een fijne vakantie hebben gehad en wat ze allemaal gezien hebben. Sterre vertelt dat ze heel veel waterdieren hebben gezien. 'Ja, ook een reuzen grote octopus', zegt Steven met de bibbers nog in zijn stem. Stuiter wil weten hoe die er uitzag. Steven vertelt het en overdrijft daarbij wel, maar de octopus was ook echt wel groot. 'Die had ik wel willen zien,' zegt Stuiter. Dat kan niet, maar Keet heeft wel een idee. Stuiter gaat bij haar een reuzen octopus maken van pvc pijp, een plastic zak en ballonnen.

In de pauze kun je voor de bevers een prentenboek voorlezen: bijvoorbeeld O, o, Octopus, geschreven door Elle van Lieshout.

Beschrijving van de activiteit

Met stukjes pvc pijp, een grote plastic zak en ballonnen als vulling. Je kunt dan een grote octopus maken die je kan laten drijven op het water. Als de welpen hem gered hebben uit het water kunnen ze hem nog schilderen en in het lokaal ophangen.

Benodigd materiaal

  • Ballonnen
  • Grote vuilniszak (container zak)
  • PVC buizen
  • Knutsel materiaal
Lees 1857 keer Laatst aangepast op maandag, 30 december 2019 21:10
Log in om reacties te plaatsen