zaterdag, 04 juli 2020 11:13

Het kabouterpad en elfentuin van Bas Bos

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Kabouter huizen en elfentuinen ontdekken

Beschrijving van de activiteit

Bas Bos verteld dat kabouters en elfjes over de hele wereld in verhalen voorkomen. In Scandinavië heten ze nisse, in Duitsland kobolden, in Rusland domovoj en in Engeland o.a. goblins. Bas bos heeft in het bos achter zijn huis een elfentuin en kabouterbos gemaakt / ontdekt. Met een kaboutermuts op beleven de bevers allerlei spannende avonturen terwijl ze onderweg opdrachten uitvoeren in het bos, hopend op een glimp van een kabouter. Kabouters verstoppen zich echter voor mensen. Volgens de overlevering vind je kabouters bij padden-stoelen en wonen ze vaak in een holle boom.

Bij meisjes spreken elfjes wellicht nog meer tot de verbeelding dan kabouters: de kleine wezentjes met doorzichtige vleugels die voor de bloemen zorgen en met vlinders en insecten praten. Een typisch Engels gebruik is de Fairy Tea Party als kinderfeestje.

Maak een kaboutertuintje (Goblin garden) of elfentuintje (Fairy Garden) met de bevers. Als basis neem je een grote bloempot, vul deze met tuinaarde. Plant voor een elfen-tuintje vooral veel kleine plantjes met paarse, roze en blauwe bloempjes. Mos vinden elfjes ook heel prettig. Glitter als elfenstof en kleine ledlampjes als vuurvliegjes geven een magisch effect. Je kunt ook een klein kaboutertuintje maken rond een boom. Zet een deurtje tegen de boom, als voordeur voor de kabouter. Maak een paadje met kleine steentjes. Stimuleer de bevers hun fantasie te gebruiken.

Benodigd materiaal

  • Bloempot,
  • Tuinaarde,
  • Kleine plantjes,
  • Steentjes,
  • Mos,
  • Glitter,
  • Eventueel kleine ledlampjes etc.

Tips

Maak eventueel in kleine groepjes meerdere tuinen en ga na het maken bij elkaar kijken

Lees 733 keer Laatst aangepast op zaterdag, 04 juli 2020 11:23
Log in om reacties te plaatsen