dinsdag, 26 mei 2020 16:34

Levend kwartet met Noa

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een kwartet van Noa bij elkaar krijgen.

Beschrijving van de activiteit

Noa is dol op dromen, dat doet ze overdag best vaak. Dagdromen noem je dat, maar vannacht heeft ze echt gedroomd. Vaak weet je niet meer hoe je droom helemaal was, maar wat Noa zich nog wel goed kan herinneren is dat er ineens vier Noa’s waren. Alle vier precies gelijk.

Elke bever krijgt vier willekeurige kaarten van het kwartetspel. De overgebleven kaarten worden verstopt op het speelterrein. De bevers moeten allemaal proberen een kwartet bij elkaar te zoeken. Vindt een bever een kaart, bekijkt het welk figuur het is, kan de kaart gebruikt worden. Xan wordt de kaart omgewisseld met eentje uit de hand. Wie heeft er als eerste een kwartet?

Benodigd materiaal

  • Voldoende kwartetten van de bewoners van Hotsjietonia. Elke spel bestaat uit 44 kaarten (4x van de 10 bewoners en eentje van Stuiter)
  • Zie ook de bijlage.

Voorbereiding

  • Kwartetspelen maken (pinten en lamineren)

Tips

  • Maak van elk persoon een kwartet met als achtergrond een andere kleur. Je kunt dan de opdracht geven een kwartet te zoeken van bv. Noa met alle vier een rode achtergrond of met vier verschillende achtergronden. (Als je kleur als achtergrond gebruikt, houd dan rekening met bevers die kleurenblind zijn. Zet er dan ook op elke kaart een verschillend tekentje)
  • Aantal kaarten is afhankelijk van de grote van de groep. Bij 16 bevers heb je in elk geval 16 kwartetten nodig en een 8 stel extra zodat er kaarten voldoende zijn om ze te kunnen verstoppen / zoeken en omruilen.
  • De bever heeft nooit meer dan 4 kaarten in de hand. Het kan natuurlijk zo zijn dat er meerdere bevers naar een kwartet van dezelfde bewoner van Hotsjietonia zoekt.
Lees 1739 keer Laatst aangepast op zondag, 31 mei 2020 14:43
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Kamelenrace »
Log in om reacties te plaatsen