dinsdag, 26 mei 2020 16:41

Kamelenrace

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers proberen om op kamelen manier zo snel mogelijk naar de overkant te gaan. Wie is er het eerste en heeft het ook goed gedaan?

Beschrijving van de activiteit

Het is heell heet in de Sahara. Dat is een gebied waar de zon bakt op de enorme grote zandvlakte. Steven en Sterre zijn er op één van hun reizen ook aangekomen. Ze hebben gehoord dat er kilometers verderop een mooie oase is. Daar willen ze best heen, een oase is dat is een heerlijk groene plek midden in de woestijn waar het lekker koel kan zijn. Het zand is veel te warm om op te lopen. Je voelt de hitte door je schoenzolen heen. Er wordt aangeraden om per kameel te reizen. Die hebben poten die gewend zijn aan de hitte. Sterre en Steven klimmen op de rug van een kameel. Dat is al iets wat best ingewikkeld en Steven vindt het allemaal best griezelig. Dan zet de kameel zich in beweging. Steven pakt Sterre stevig vast. Wat hobbelt dat. Sterre weet hoe dat komt. Een kameel is een telganger. Die loopt anders dan een paard. Een kameel zet eerst de twee linker poten vooruit en dan de twee rechterpoten , dat geeft het gewiebel.

De bevers staan aan de ene kant van het terrein op handen en voeten. Nu moeten ze proberen om op kamelen manier zo snel mogelijk naar de overkant te gaan. Wie is er het eerste en heeft het ook goed gedaan?

Benodigd materiaal

Start en finishlijn

Voorbereiding:

de twee lijnen uitleggen

Veiligheid

Let erop dat het vlak terrein is, zonder kuilen.

Tips

  • Laat de bevers eerst even oefenen. Het vraagt best concentratie om je als telganger voort te bewegen. Doe het als leiding een paar keer voor.
  • Maak de afstand niet te lang.
Lees 2366 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 mei 2020 18:22
Log in om reacties te plaatsen