donderdag, 21 mei 2020 16:34

Shifumi Challenge

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Wie denkt dat steen-papier-schaar saai en voor jonge kinderen is heeft het mis. Deze challenge is gegerandeerd een hit voor een leuke avond. Wie heeft de beste reflexen en de leukste moves?

Beschrijving van de activiteit

Deze challenge doe je 1 tegen 1 en de twee deelnemers staan tegenover elkaar. Op de beat van de muziek maken zij beiden met de hand een steen, een papier, of een schaar; net zoals bij het normale spel steen-papier-schaar.

De winnaar heeft echter niet gelijk gewonnen. Het is hierna namelijk de bedoeling, wederom op de beat van de muziek, om een richting te geven: naar boven, naar beneden, naar links of naar rechts. De winnaar doet dit door met zijn hand te wijzen. De verliezer doet dit door met zijn hoofd naar die kant te kijken. Alleen wanneer beide richtingen overeenkomen, is de verliezer definitief uitgeschakeld. Wanneer deze niet overeenkomen, gaat het spel gewoon verder met de volgende steen-papier-schaar move.

De moeilijkheid ligt hem in het tempo de beat. Wanneer je namelijk niet op tijd een juist gebaar maakt ben je ook af. Je moet direct reageren op de situatie.

In de uitvoering van de gebaren zijn de deelnemers vrij om er creatief mee om te gaan. Ga lekker los op de maat van de muziek en maak er echte dansmoves van. Voor een omstanderd is het zo fascinerend om te kijken hoe de dance-battle zich voltrekt.

Benodigd materiaal

Opzweepende muziek

Tips

  • Om te oefenen kan je eerst zonder beat beginnen, en vervolgens op een langzaam ritme vervolgen totdat iedereen het tempo onder te knie heeft.
  • Deze challenge kan je uitbreiden naar een heus kampioenschap.
  • Je kan één neutraal persoon aanwijzen om de juri te zijn zodat er eventuele onduidelijkheden makkelijk worden opgelost.
  • Deze activiteit kan je ook doen tijdens een avond op een kamp. Maak er een groot feest van!
Lees 1012 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 mei 2020 16:38
Log in om reacties te plaatsen